Markku Kanerva kommentoi Huuhkajien lohkoa Ylelle ja avasi tulevaa: ”Maistuu ihan hyvältä”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat arvottiin lauantaina ensi kesän EM-lopputurnauksessa B-lohkoon Tanskan, Belgian ja Venäjän kanssa. Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva oli varsin tyytyväinen Suomen lohkoon.

Kanerva oli jo ennen arvontoja toivonut B-lohko, koska se oli valmentajan mukaan logistisesti paras mahdollinen Suomelle. B-lohkon ottelut pelataan Kööpenhaminassa ja Pietarissa. Huuhkajat pelaa avausottelun Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa ja kaksi muuta ottelua Pietarissa.

– Ihan ok. Tosiaan vain kaksi vaihtoehtoa oli etukäteen ja pääsimme B-lohkoon. Maistuu ihan hyvältä, Kanerva totesi Ylen lähetyksessä.

Suomen toinen vaihtoehto oli A-lohko, jossa pelaavat Italia, Sveitsi, Turkki sekä Wales. Ennen neloskorin arvontaa A-lohkossa olivat Italia, Sveitsi ja Turkki. Siinä vaiheessa A-lohko vaikutti ennakkoon helpommalta, mutta Kanerva toivoi silti B-lohkoa. A-lohkon ottelut pelataan Roomassa ja Bakussa.

– Ennakoin, että A-lohkoon voisi tulla Ruotsi ja Sveitsi, nyt siihen tuli Sveitsi ja Turkki. Kyllä minä siinä vaiheessa ajattelin, että Köpis-Pietari-lohko olisi hyvä, varsinkin logistisesti.

Suomi sai kunnian olla ensimmäistä kertaa miesten EM-kisojen lohkoarvonnassa mukana. Kanerva nautti täysin rinnoin lohkoarvonnan tunnelmasta. Arvonta suoritettiin Bukarestissa, Romaniassa.

– Katsoin, ketä kaikkia siellä on lavalla ja kuinka meritoituneita valmentajia on paikalla. Kyllä sitä aika isojen poikien seurassa ollaan, fantastinen show ja kokonaisuutena hieno tilaisuus.

Seuraavaksi Kanervalla ja koko maajoukkueen henkilökunnalla alkaa kova työ. Suomi yrittää kuumeisesti saada vielä tammikuulle A-maajoukkueelle harjoitusotteluita. Lepoa lienee luvassa vasta aivan joulun alla.

– Valmistelut ovat ja toki alkaneet, mutta scouttausohjelman tekeminen ja harjoitusotteluiden sopiminen on nyt ensimmäisenä agendalla. Toivottavasti joulukuun puolenvälin jälkeen ehtisi vähän vetää henkeä.

Lisäksi Kanervalla alkaa todelliset videosulkeiset, kun päävalmentaja alkaa muodostamaan kuvaa tulevista vastustajistaan EM-lopputurnauksessa.

– Hirveästi en ole ehtinyt muita joukkueita katsoa (karsintojen aikana), lähinnä tässä on oman lohkon joukkueisiin keskitytty. Belgiaa vastaan pelattiin Hans Backen aikana 1-1-tulos. Se oli meiltä erinomainen peli. Tanskasta ja Venäjästä ei ole ihan lähituntumaa. Teemme huolelliset scouttaukset ja niiden pohjalta pelisuunnitelmat, Kanerva avasi.


PÄIVÄN VIHJE: ARSENAL – VILLARREAL

Isoja panoksia Lontoon illassa – kokeeko Gunners ilon vai pettymyksen kyyneliä?