MYPA löysi uuden päävalmentajan – entinen mestariluotsi palaa puikkoihin

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösessä viime kaudella täpärästi säilynyt MYPA erotti vajaat kaksi viikkoa sitten yllättäen valmentajansa Jukka Karjalaisen. Potkujen syitä MYPA ei ole kommentoinut.

Tänään kymenlaaksolaisseura tiedotti uudesta valmentajastaan. Joukkueen luotsina aloittaa kaksivuotisella sopimuksella 56-vuotias Ilkka Mäkelä.

Mäkelä on MYPA:n kannattajille erittäin tuttu, sillä hän johdatti seuran Veikkausliigan mestariksi kaudella 2005. Lisäksi meriittilistalle tuli seitsemän kauden aikana (2001-2007) SM-pronssi ja Suomen Cupin voitto.

Urallaan pisimpään MP:ssä pelannut Mäkelä, joka esiintyi myös A-maajoukkueessa 12 kertaa, lopetti pelaajauransa Mypassa vuonna 2003, toimien viimeisten kausiensa aikana myös edustusjoukkueen apulaisvalmentajana. Päävalmentajana hän toimi Myllykoskella vuodet 2004-2006.

Lähdettyään Myllykoskelta 12 vuotta sitten Mäkelä on valmentanut Veikkausliigassa FC Lahtea, Ykkösessä ja Kakkosessa MP:tä sekä Suomen alle 15- ja alle 17-vuotiaiden maajoukkueita. Lisäksi Mäkelä on toiminut viime vuosina myös Palloliiton valmentajakurssien kouluttajana, MP:n toiminnanjohtajana sekä JJK:n valmennuspäällikkönä.

– Innolla ja erittäin motivoituneena palaan tuttuun seuraan. Paljon on toki kahdessatoista vuodessa muuttunut ja urheilullinen lähtökohta on nyt eri tavalla haastava, Mäkelä kommentoi pestiään.

– Joukkue näytti potentiaalinsa loppukaudesta, mahdollisuuksia onnistumiseen siis on. Tiedossa oleva sarjan vaatimustaso auttaa nyt jo harjoituskaudella, mutta kovaa sitoutumista ja heittäytymistä itsensä kehittämiseen se vaatii.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.