Pukki-huuma sen kuin yltyy – Norwich lanseerasi hyökkääjälleen oman nimikko-oluen

© Kuva: Juho Hirvonen

Kymmenen maalia EM-karsinnoissa, viime kaudella Mestaruussarjan maalikuninkuus ja tällä kaudella kuusi maalia Valioliigassa – pyöreästi puolet Norwichin kokonaismaalimäärästä. Ei ihme, että Teemu Pukki -huuma on vallannut sekä Suomen että Norwichin.

Norwich hyödynsi markkinarakoa Suomessa pystyttäessään Kamppiin pop up -myymälän Suomen EM-kisapaikan ratkaisseen Liechtenstein-ottelun yhteyteen. Piipahdus Helsinkiin oli jättimenestys.

Nyt Norwich on loihtinut Pukin ympärille uuden bisnesidean. Hyvin loogisen sellaisen, jos ja kun Pukki Partyn toivotaan tänä viikonloppuna jatkuvan.

Norwich kohtaa sunnuntaina kello 16 kotikentällään Arsenalin. Ottelun yhteydessä Carrow Roadilla myydään Pukin inspiroimaa olutta. Mallasjuoma saa nimen ”The Perfect Finnish”, ja sitä valmistaa paikallinen Woodforde’s-panimo. Olut on Amber Ale -tyyppiä, ja sen alkoholipitoisuus on 3,8 prosenttia.

Pukki-bissen ensimaistiaisia nautitaan siis sunnuntaina, mutta sen jälkeen sitä aiotaan myydä englantilaisissa pubeissa joulukuusta alkaen.

– Kun näimme, kuinka Teemu ja Huuhkajat raivasivat tiensä EM-kisoihin, tuntuu vain sopivalta, että sitä voidaan juhlistaa sopivalla juomalla, Norwichin kaupallisen puolen johtaja Sam Jeffery totesi Sunille.

– Onneksi Pukki Party ei pääty tähän viikonloppuunkaan. Fanit saavat tämän erikoisoluen käsiinsä myöhemmin joulukuussa, kun se lasketaan laajempaan myyntiin pubeissa ja kaupoissa Itä-Angliassa ja muuallakin.

Panimon edustaja äityi suorastaan runolliseksi oluen äärellä.

– Toivon, että olemme tehneet Teemulle oikeutta luomalla hänenlaisensa oluen. Se on aivan kuten hänkin, iso hitti fanien keskuudessa: korkealaatuinen, mahtavan tasapainoinen ja onnistuu aina täydellisesti viimeistelyssä, James Armitage Woodforde’silta kuvaili.