Veikkausliigan mestari KuPS:n joukkueen rakennus on vielä pahasti kesken. Mestariryhmästä Luis Carlos Murillo lähti jo HJK:hon, mutta lähtijöiden lista tullee vielä kasvamaan. Savon Sanomat avasi jutussaan KuPS:n tilannetta (koko juttu luettavissa täältä).

Nuori kroatialaistoppari Vinko Soldo pelasi kuopiolaisten takalinjoilla, mutta ei liene kehissä ensi kaudella. Soldo pelasi Kuopiossa lainalla Dinamo Zagrebista. Maisemaa ovat vaihtamassa mahdollisesti myös Otso Virtanen, toppari Babacar Diallo ja loppukaudesta tehonsa löytänyt Tuco. Maalivahti Virtanen hakee sopimusta ulkomailta, Diallo samoin ja Tucon kerrotaan neuvotelleen HJK:n kanssa.

Savon Sanomat kertoo myös, etteivät keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna ja puolustaja Kalle Taimi jatka KuPS:ssa.

Hankintalista on siis ainakin seitsemän pelaajan mittainen. Vahvistuksia tarvitaan ennen kaikkea puolustuslinjaan ja maalivahtiosastolle, jos Virtanen lähtee.

Savon Sanomien tietojen mukaan KuPS on katsastanut Murillon tontille ”kovan tason skandinaavipelaajaa”, jonka kanssa aiotaan neuvotella lähiaikoina. Nimeltä lehti mainitsee mahdollisina vahvistuksina KPV:n kaksi viime kauden onnistujaa.

[readmore from=KuPS]

KuPS:n loppusuora oli päättynellä kaudella huikea, sillä se voitti viimeisistä kymmenestä pelistään kahdeksan ja pelasi kahdesti tasan. Mestarien viimeinen tappio tulikin jo heinäkuun lopussa, ja sen aiheutti juuri KPV. Voittomaalista vastasi 29-vuotias ghanalaislaituri Ishmael Yartey, jonka Savon Sanomat uskoo olevan KuPS:n hankintalistalla.

Yartey pelasi sarjasta pudonneessa KPV:ssa vain 13 ottelua, mutta teki niissä kelpo tehot kuusi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Toinen vastaaja onnistuja vihreäpaidoissa oli Albanian maajoukkueeseenkin kuuluva Hysen Memolla. 27-vuotias Memolla teki kymmenessä pelissä puolustajan paikaltaan kolme maalia. Memollaa harkitaankin myös Murillon jättämiin suuriin saappaisiin.