Haluatko todistaa suomalaista jalkapallohistoriaa? EM-kisojen pääsylippujen haku alkaa tänään

© Kuva: Getty Images

Jos mielit todistaa paikan päällä Huuhkajien historiallista arvoturnaustaivalta, on tulevina päivinä syytä olla hereillä. UEFA nimittäin avaa tänään keskiviikkona kello 15 Suomen aikaa pääsylippuhaun kaikille kisoihin selvinneiden 20 maan faneille.

Tulipalokiirettä ei silti tarvitse pitää, vaan haku on auki tasan kaksi viikkoa. Lippujen hakuaika päättyy keskiviikkona 18. joulukuuta kello 15.

Suomi pelaa alkulohkonsa peleistä kaksi Pietarissa ja yhden Kööpenhaminassa. Pietarissa Suomen lippukiintiö on 8 000 ja Kööpenhaminassa 5 000. Yhteensä suomalaisille on siis varattu 21 000 pääsylippua. Lipuista menee kuitenkin noin 4 800 kannattajayhdistys SMJK:n jäsenille ja 3 000 muille sidosryhmille, joten yleiseen hakuun jää vain noin 13 200 lippua. Pääsylippukiintiöistä voi lukea lisää täältä.

Ota haltuun myös SuomiFutiksen EM-kisasivu!

Koska kysyntä hyvin oletettavasti ylittää reilusti tarjonnan, tullaan lippujen saajat ratkaisemaan arvonnalla. UEFA ilmoittaa onnellisille lippujen omistajille tilanteestaan tammikuun loppuun mennessä – ja samoin heille, joilla onnea ei ollut.

Lippujen hinnat ovat Pietarissa ja Kööpenhaminassa samat. Edullisimmat piletit maksavat 50 euroa kappaleelta, keskimmäinen kategoria maksaa 125 euroa ja kalleimmat liput 185 euroa. Nämä hinnat pätevät siis lohkovaiheen peleihin. Pudotuspelivaiheessa hinnat nousevat.

Lipunmyynti EM-kisoihin käynnistyi jo viime kesänä, ennen otteluohjelman tai kisoihin osallistuvien maiden tietämistä. Tuolloin myytiin 1,5 miljoonaa lippua. Hakemuksia tuli kaikkiaan 19,3 miljoonaa. Kaikkiaan kisoihin myydään yli kolme miljoonaa pääsylippua, joista 82 prosenttia menee faneille.

Myynnissä on myös ”Seuraa joukkuettani” -lippupaketteja, jollaisen ostamalla voi seurata omaa joukkuettaan niin pitkälle kuin se turnauksessa pelaa. Jos joukkue putoaa kisoista ennen finaalia, fanien rahat käyttämättä jääneistä peleistä pelataan.

Mikäli onni ei ole lippuhakemuksessa myötä, UEFA saattaa kutsua epäonniset hakijat ostamaan lippuja myös myöhemmin. Tikettejä kun saattaa vielä vapautua myyntiin, jos joku palauttaa oman pääsylippunsa tai maksusuoritus epäonnistuu.

Maalis-huhtikuussa UEFA avaa kanavan lippujen uudelleenmyynnille. Moni fani saattaa olla tyytymätön niihin lippuihin, joita arpa on suonut, joten tätä kautta liput voi myydä ja ostaa virallisesti ja turvallisesti.

Pääsylippujen hakuprosessista voi lukea lisää UEFA:n kotisivuilta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.