Juventus joutui luopumaan sunnuntaina Serie A:n kärkipaikasta. Vanha Rouva jäi yllättäen kotikentällään 2-2 -tasapeliin Sassuoloa vastaan. Kun Inter voitti hetkeä myöhemmin kotonaan Spalin 2-1, kipusi se Juventuksen ohi yhden pisteen erolla.

Cristiano Ronaldolle päättynyt kuukausi merkitsi koko uran ensimmäistä marraskuuta, jolloin hän ei tehnyt seurajoukkueelleen yhtään maalia. Portugalilainen pelasi marraskuussa neljä peliä Juventuksen paidassa.

For the first time in his career, Cristiano Ronaldo did not score in a month of November for club.

Sunnuntaina kuiva kausi päättyi, kun Ronaldo teki rankkarista ottelun loppunumeroiksi 2-2. Myöhemmin hänestä tehtiin kuitenkin myös joukkueen antisankaria. Paulo Dybala sai erinomaisen paikan tällätä Juvelle 3-2 -voittolukemat, mutta Cristiano Ronaldo torjui epäonnisesti laukauksen aivan maalin edestä.

Interin voitossa sankari oli kaksi maalia tehnyt Lautaro Martínez. 22-vuotias argentiinalainen on tehnyt kolmessa viimeisessä pelissään Interille peräti viisi maalia.

Tänään maanantaina tulee kuluneeksi 11 vuotta siitä, kun Cristiano Ronaldo voitti ensimmäisen viidestä Ballon d’Oristaan. Sattumoisin samalla päivämäärällä pannaan jakoon myös vuoden 2019 Ballon d’Or. Tällä kertaa portugalilainen ei pystiä voita, vaan palkinnon uskotaan menevän kuudennen kerran Lionel Messille. Ykköshaastaja on Liverpoolin Virgil van Dijk.

Cristiano Ronaldo ei myöskään matkusta paikalle Pariisissa vietettävään Ballon d’Or -gaalaan. Sen sijaan portugalilainen saa oman palkintonsa Milanossa niin ikään tänään pidettävässä Gran Galássa. Cristiano Ronaldo pokkaa tilaisuudessa Serie A:n viime kauden parhaan pelaajan palkinnon.

SPORF

@Sporf
📆 11 Years Ago Today:

🇵🇹 @Cristiano Ronado won his 1st #BallonDor.

👤 Since then:

🏆 2013 Ballon d'Or
🏆 2014 Ballon d'Or
🏆 2016 Ballon d'Or
🏆 2017 Ballon d'Or

❓ 2019 Ballon d'Or

⭐️ One of the best ever.

❗️❗️ LATEST:

Cristiano Ronaldo will receive the award for best player in Serie A 2018/19 at the Gran Galà event in Milan on Monday.

(TuttoJuve)

Kuusi maalia tehnyt Cristiano Ronaldo on Serie A:n maalitilastossa jaetulla yhdeksännellä sijalla. Kärkipaikkaa pitää täysin ylivoimaiseen tapaan Lazion Ciro Immobile. 29-vuotias italialainen on tehnyt jo 17 maalia ja antanut viisi maalisyöttöä, ja on kaikkein maaliahnein pelaaja Euroopan TOP 5 -liigoissa. Immbolen ylivoimasta kertoo, että hän johtaa maalipörssiä peräti seitsemän maalin erolla seuraavaan, kymmenen maalia iskeneeseen Inter-kärki Romelu Lukakuun.

Lazio on tehnyt 14 sarjaottelussaan 33 maalia, joten Immobilen osuus maaleista on hieman yli puolet. Roomalaisseura on sarjassa kolmantena.

Squawka

@Squawka
Ciro Immobile has now scored more league goals (17) than any other player in Europe's top five divisions this season.

Today is his 14th game. 🙃