Onko lista aito? Vuodettujen Ballon d’Or -tulosten mukaan Cristiano Ronaldo vasta neljäs

© Kuva: Getty Images

Maanantai-iltana Pariisissa pannaan jakoon vuoden 2019 Ballon d’Or. France Football -lehden jakama palkinto oli vuosina 2008-2017 tukevasti Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kaksintaistelua. Molemmat valittiin noina vuosina maailman parhaaksi pelaajaksi viisi kertaa. Duopoli murtui viime vuonna Luka Modricin voiton myötä, mutta nyt valtaistuimelle on nousemassa neljän vuoden tauon jälkeen jälleen Messi.

Twitter-tili Barca Universal vuosi nettiin ainakin aidolta näyttävän listan Ballon d’Or-äänestyksen tuloksista. Listan aitoutta ei ole voitu vahvistaa, mutta ainakin se antaa lisäpontta tiedoille, joiden mukaan tämän vuoden voittaja on Barcelonan johtotähti Lionel Messi. Samaan lopputulokseen tulivat jo vajaa viikko sitten espanjalaiset Mundo Deportivo ja Sport, joiden mukaan valtuuskunta matkusti viime viikolla Barcelonaan kertoakseen tälle voitosta ja ottamaan promootiokuvia.

Jos twiitin tiedot pitävät paikkansa, saa 32-vuotias Messi äänestyksessä 446 ääntä. Vahvin haastaja Virgil van Dijk saa tyytyä 382 ääneen. Yllättävää saattaa monen mielestä olla se, että Cristiano Ronaldo jää äänestyksessä neljänneksi. Portugalilainen ei ole illan gaalassa paikalla, vaan pokkaa samaan aikaan Milanossa palkinnon Serie A:n viime kauden parhaana pelaajana.

Äänestyksen kärkipäässä vaikuttavat juhlivan muutenkin Liverpoolin pelaajat. Jos vuodettu lista pitää kutinsa, mahtuu Mestarien liigan voittajista kuuden parhaan joukkoon peräti neljä pelaajaa. Van Dijkin vanavedessä ääniä ovat kahmineet Mohamed Salah (kolmas), Sadio Mané (viides) ja Alisson (kuudes).

Ballon d’Or -gaala alkaa Suomen aikaa kello 21.30.