Valmentajakonkarin tyly kohtalo varmistui – potkut Mestarien liigan jatkopaikasta huolimatta

© Kuva: Getty Images

Kuten jo tiistai-iltapäivän jutussa spekuloimme, tuli 60-vuotiaan Carlo Ancelottin tie Napolin valmentajana päätökseen. Napoli vahvisti potkut myöhään tiistai-iltana. Ancelottia ei pelastanut edes se, että hän luotsasi vasta toisena valmentajana jo kuudennen eri seuran jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Napolin jatkopaikka varmistui 4-0 -kotivoitolla belgialaisesta Genkistä.

Ancelotti sai luotsata Napolia reilun puolentoista vuoden ajan. Viime kaudella Napoli sijoittui Serie A:ssa kakkoseksi ja putosi Mestarien liigan jatkopeleistä todella niukasti samalla maalierolla Liverpoolin kanssa, tehtyään kaksi maalia Liverpoolia vähemmän.

Tällä kaudella jatkopaikka Mestarien liigassa heltisi, mutta Serie A:ssa on ollut vaikeaa. Napoli on sarjassa vasta seitsemäntenä, 17 pistettä sarjakärki Interin perässä ja kahdeksan pistettä viimeisestä Mestarien liiga -paikasta jääneenä.

Napolin kautta kuohutti lisäksi myös marraskuun alussa nähty selkkaus, kun joukkueen pelaajat – ja tiettävästi myös Ancelottin valmennusryhmä – kieltäytyivät jäämästä seuran harjoituskeskukseen leirille seurapomo Aurelio De Laurentiisin määräyksen vastaisesti (lue lisää). Napoli sakotti niskoitelleita pelaajiaan, ja sai osakseen myös kansainvälisen pelaajayhdistyksen arvostelua.

Toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan valmennusvastuun Napolissa ottaa Gennaro Gattuso. Siirtoekspertti Fabrizio Romanon mukaan Gattuson sopimus kattaa loppukauden, ja siinä on optio kaudesta 2020-2021.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.