Andrés Iniesta kritisoi rakastamaansa Barcelonaa: ”Ruma tapa hoitaa asioita”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan legendapelaaja Andrés Iniesta ei ole pitänyt siitä, miten seura on viime päivinä näyttäytynyt julkisuudessa.

Barça hävisi viime torstaina Espanjan supercupin välierässä Atlético Madridille 2-3. Heti ottelun jälkeen käynnistyivät jälleen huhut Barcelonan päävalmentajan Ernesto Valverden mahdollisista potkuista.

Kesästä 2017 lähtien Barcelonaa luotsanneen Valverden potkuista on huhuttu aiemminkin, mutta seuan johtoporras ja pelaajat ovat aina tukeneet päävalmentajaa julkisesti. Näin tapahtui myös torstain ottelun jälkeen, mutta viikonloppuna medialle selvisi, että Barcelonan urheilutoimenjohtaja Éric Abidal ja toimitusjohtaja Òscar Grau kävivät neuvottelemassa päävalmentajan pestistä toisen seuran legendapelaajan, qatarilaista Al-Saddia luotsaavan Xavin, kanssa.

Espanjalaislehdistön tietojen mukaan Xavi hylkäsi Barcelonan tarjouksen ainakin toistaiseksi, eikä hän siirry Valverden korvaajaksi. Useat espanjalaislehdet ovat myös uutisoineet, että Valverde ei ole pitänyt siitä, että hänelle ei ole hiiskuttu tilanteesta mitään. Valverde on joutunut lukemaan spekulaatioita tulevaisuudestaan lehdistä.

Huhujen mukaan Valverde on jopa pohtinut eroamista, koska kokee, että häntä on kohdeltu väärin.

Vuosina 1996-2018 Barcelonassa pelanneen Iniestan mielestä on väärin, että Valverde on joutunut tällaiseen pyöritykseen.

Ernesto Valverde on voittanut Barcelonassa kaksi Espanjan mestaruutta ja kertaalleen Copa del Reyn. Kuva: Getty Images

– Minulle tulee mieleen, että jos kaikki on mennyt näin, niin tämä on aika ruma tapa hoitaa asioita, kommentoi Iniesta Onda Ceron El Transistorin haastattelussa.

– Minusta valmentajaa pitäisi aina kunnioittaa… Valmentajan asemaa on heikennetty pahasti.

Nykyään japanilaista Vissel Kobea edustava Iniesta pelasi itsekin Valverden alaisuudessa yhden kauden Barcelonassa.

– Minun suhteeni häneen on oikein hyvä. Olemme puhuneet vuoden aikana joitain kertoja. Piti hänestä tai ei, niin minusta tämä tilanne ei ole mukava kenellekään. Ei valmentajalle, joukkueelle tai kannattajille.

Xavin lisäksi Barcelonan uudeksi päävalmentajaksi on huhuttu myös muun muassa Hollannin maajoukkueen tämänhetkistä käskyttäjää Ronald Koemania. Iniesta ei osannut sanoa, kuka olisi paras vaihtoehto katalonialaisseuralle.

– Hän (Xavi) on varmasti analysoinut kaikki mahdolliset muuttujat. Saa nähdä, miten tässä käy. Koemanilla on paljon kokemusta valmentajana ja Xavi on vasta aloittelemassa. Mutta usein kokemuksella ei ole mitään merkitystä. He molemmat ovat olleet Barcelonassa ja tuntevat seuran.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.