Arsenal otti Valioliigassa ensimmäisen voiton uuden managerinsa Mikel Artetan alaisuudessa keskiviikkoiltana, kun Manchester United kaatui komeasti 2-0-lukemin. Ennen United-ottelua Arsenal oli voittanut vain kerran viimeiseen 11 sarjaotteluun.

Arteta nousi Arsenalin manageriksi ennen joulua, mutta ensimmäistä kertaa mies oli komennossa Bournemouthia vastaan, kun ottelu päättyi 1-1-tasapeliin. Sen jälkeen Chelsea kävi hakemassa vierasvoiton Arsenalista vahvalla viimeisellä kymmenminuuttisella.

Unitedia vastaan Arteta sai parhaan irti joukkueestaan. Syyskauden pienoisessa koirankopissa ollut ja viime kesällä 80 miljoonalla eurolla hankittu Nicholas Pépé vei isännät johtoon jo kahdeksannella minuutilla. Toppari Sokrátis Papastathópoulos teki 2-0-osuman kulmapotkun jatkotilanteesta hieman ennen taukoa.

Hämmentävää voitossa on se, että se oli Arsenalille vasta kauden kuudes, kun sarjaa on pelattu 21 ottelua. Entistä erikoisempaa on se, että voitto oli ”Tykkimiehille” vasta kauden ensimmäinen sarjataulukossa kymmenen parhaan joukossa olevia joukkueita vastaan. Tilastot kertovat karua kieltä siitä, miten huonosti kausi on tähän mennessä sujunut. Tällä hetkellä Arsenal on sarjataulukossa kymmenentenä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - This was Arsenal’s first Premier League win of the season against a team currently in the top-half of the Premier League (P10 W1 D4 L5). Strides. #ARSMUN

Tammikuun siirtoikkuna aukesi keskiviikkona. Arsenalille povattiin melko vaikeaa siirtoikkunaa. Joulukuun lopulla tuli iso uutinen siitä, että moni Arsenalin pelaaja olisi halukas siirtymään muualle. Esimerkiksi joukkueen entinen kapteeni Granit Xhaka on ollut vahvasti yhdistetty Bundesliigassa pelaavaan Hertha Berliniin.

United-voiton jälkeen Arteta kuitenkin kertoi, ettei hän usko Xhakan lähtevän, ja että pelaaja olisi myös sanonut hänelle sen, ettei haluaisi lähteä. Arteta näyttäisi voittaneen Xhakan luottamuksen. Xhaka joutui alkukaudella myös Arsenal-fanien hampaisiin, mutta hiljalleen luottamus on alkanut palaamaan.

Toinen siirtohuhuissa pyörinyt pelaaja on Arsenalin tähtipelaaja Mesut Özil. Syyskausi oli todella haastava Özilille, jonka sopimus päättyy ensi kesänä. Özil voi jo neuvotella muiden seurojen kanssa ilmaisesta siirrosta ensi kesälle.

Unitedia vastaan Özil oli kentän parhaimmistoa. Ottelun jälkeen Arteta kävi halaamassa Öziliä ja onnitteli häntä upeasta pelistä. Arteta haluaa varmasti pitää kiinni Özilistä, jos miehen peliesitykset ovat United-ottelun luokkaa.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
RATINGS: Every player marked out of 10 from Arsenal's 2-0 win against Man Utd.

🔴 Best = 9/10
🔴 Worst = 5/10

⚫️ Best = 6/10
⚫️ Worst = 2/10

By @harryedwards16.

sqwk.at/RTAFC20MNU
Most ball recoveries made by Arsenal players vs. Man Utd:

🔴 Mesut Özil (10)
🔴 Lucas Torreira (9)
🔴 Granit Xhaka (8)

No player on the pitch made more than Arsenal’s No.10. 👏

Voitto vaikutti tehneen hyvää myös Özilille, joka julkaisi ottelun jälkeen omalla Twitter-tilillään videon, jossa hyvänolontunne tallentui kameroille.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Mesut Özil

@M10
That winnin' feeling 🙌🏼😀 #letskeepthisgoing #YaGunnersYa #M1Ö @arsenal

Ottelun jälkeen monet Arsenalin pelaajat kiittelivät Artetaa, ja uusi manageri oli todella iloinen voitosta. United-voitto varmasti helpottaa joukkuetta hitsautumaan yhteen ja luottamaan manageriin.

– Yritän auttaa pelaajia mahdollisimman paljon ja antaa heille oikean rakenteen, jotta he viihtyvät kentällä. Heidän kuitenkin on saatava tulos aikaiseksi, ja olen todella iloinen, että he tekevät niin tällä hetkellä. Suorituksemme kehittyvät, joten kaipasin kipeästi voittoa ja me saimme sen, Arteta sanoi pelin jälkeen.