Mika Lehkosuon entinen apulaisvalmentaja Jani Sarajärvi jatkaa valmennustyötään Ecuadorissa. 40-vuotiaan Sarajärven uusi seura on Independiente del Valle. Sarajärvi vahvistaa sopimuksensa Elmo-lehden haastattelussa (koko juttu on luettavissa täältä).

Independiente del Valle kuuluu Ecuadorin pääsarjan kärkipään seuroihin. Kansallista mestaruutta se ei ole voittanut vielä kertaakaan, mutta Etelä-Amerikan kansainvälisissä kilpailuissa menestystä on tullut. Independiente del Valle eteni ”Etelä-Amerikan Mestarien liigan” Copa Libertadoresin finaaliin vuonna 2016 ja voitti maanosan kakkoskilpailun Copa Sudamericanan viime lokakuussa.

Copa Sudamericana-voitosta pääsi nauttimaan myös suomalainen Jarkko Tuomisto, joka toimii Independienten maalivahtivalmentajana. Sarajärven työpaikka sen sijaan löytyy seuran kakkosjoukkueen Independiente Juniorsin valmennustiimistä. Independiente Juniors pelaa Ecuadorin kakkostasolla Serie B:ssä. Sarajärvi on joukkueen kakkos- ja fysiikkavalmentaja.

– Vaikka Independiente ei olekaan Ecuadorin suurimpia seuroja, se on erittäin hyvässä maineessa oleva seura niin toiminnallisesti kuin jalkapalloilullisesti, Sarajärvi kertoo Elmon haastattelussa.

– Lisäksi seuran pelitapa, joka on sama kaikilla seuran joukkueilla, perustuu samoihin asioihin kuin oma jalkapalloilullinen ajattelutapani. Perustana ovat pallonhallinta ja positional play, joskin positional play ei ole niin tiukasti organisoitu kuin Manchester Cityn kaltaisilla seuroilla.

– Meidän joukkueemme runko koostuu 17-20-vuotiaista pelaajista eli kysymys on samanlaisesta asetelmasta kuin HJK:n ja Klubi 04:n kohdalla. Osallistumme Serie B:n lisäksi tulevalla kaudella myös alle 20-vuotiaiden Copa Libertadoresiin, joten siinä mielessä haasteita riittää.

Sarajärvi kertoo, että siirtoon oli oma merkittävä osuutensa myös Hongan entisellä maalivahtivalmentajalla Tuomistolla.

– Jarkolla on ollut luonnollisesti merkittävä rooli tämän toteutumisessa. Alun perin aloimme Jarkon kanssa puhua ja pari vuotta sitten siitä, että Independientessä oltiin kiinnostuneita pelianalyysistä. Tutustuin silloin myös seuran muihin ihmisiin.

– Kun seuran juniorijoukkue etsi valmennustiimiinsä uusia jäseniä, Jarkko nosti nimeni esille ja nyt edessä on muutto Ecuadoriin, Sarajärvi selvittää.

Sarajärven sopimus on vuoden mittainen.