Kun HJK taisteli viime kesänä Mestarien liigan karsinnoissa Belgradin Punaista Tähteä vastaan, moni saattoi hieraista silmiään yhden vastustajajoukkueen pelaajan nimen kohdalla. Yhtenä serbialaisjoukkueen tähdistä tuikki Marko Marin, joka muistetaan hyvin myös Saksan A-maajoukkueesta. Nyt 30-vuotias Marin nähtiin kentällä muun muassa vuoden 2010 MM-kisoissa, ja kaikkiaan hän pelasi Saksan edustusjoukkueessa 16 peliä.

Belgradin Punaisessa Tähdessä Marin vietti puolitoista kautta, mutta nyt on uusien haasteiden aika. Marin siirtyy jatkamaan uraansa saudiarabialaiseen Al-Ahliin. Al-Ahli kertoi siirrosta sunnuntaina. Siirto on enää lääkärintarkastusta vaille valmis.

النادي الأهلي السعودي

@ALAHLI_FC
أنهت إدارة النادي #الأهلي برئاسة المهندس أحمد بن بكر الصائغ، التوقيع المبدئي مع صانع الألعاب الألماني ماركو مارين (30 عاماً)، قادماً من فريق ريد ستار الصربي، لتدعيم صفوف الفريق الكروي الأول بالنادي، وسيتم التوقيع النهائي بعد اجتياز اللاعب للفحوصات الطبية اللازمة.

Serbiassa Marinin siirto on otettu vastaan yllättyneesti. ”Punainen Tähti myy parhaan pelaajansa”, valtiollinen TV-kanava RTS julisti. Marin oli joukkueensa ehdottomia luottopelaajia ja kaudella 2019-2020 myös Punaisen Tähden kapteeni. Serbilähteiden mukaan Marinista maksetaan noin kolmen miljoonan euron siirtokorvaus.

Marko Marin on ehtinyt urallaan reissata jo melkoisesti, sillä Al-Ahli on hänelle yhdeksäs seura kymmenessä eri maassa. Saksan Bundesliigassa hän edusti Borussia Mönchengladbachia ja Werder Bremeniä. Sen jälkeen tie on vienyt Englantiin (Chelsea), Espanjaan (Sevilla), Italiaan (Fiorentina), Belgiaan (Anderlecht), Turkkiin (Trabzonsport), Kreikkaan (Olympiakos) ja lopulta Serbian kautta Saudi-Arabiaan.

Lähde: Transfermarkt