Kannattajaryhmältä kipakka kannanotto Veikkausliigalle: ”Mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua?”

© Kuva: Juha Tamminen
Suomen Cupissa KuPS - RoPS! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Eilen oli odotettu päivä kaikille Veikkausliigan ystäville, sillä kello 15 julkaistiin otteluohjelma kaudelle 2020. Kausi alkaa tänä vuonna 11. huhtikuuta. Tällä kertaa avauskierros pelataan täytenä, ja sen viisi ensimmäistä peliä myös samana päivänä.

Ohjelma on saanut tuttuun tapaan sekä ruusuja että risuja. Olennainen epäkohta korjattiin, kun runkosarjan päätöskierroksen ottelut pelataan tällä kertaa samanaikaisesti. Myös EM-kisat on otettu ohjelmassa kiitettävästi huomioon.

Myös kritiikkiä otteluohjelmaa kohtaan on tullut runsaasti. Pelipäivät on ripoteltu hyvin epätasaisesti viikon eri päiville, ja monia on ihmetyttänyt SJK:n kotipelien lauantaipainotteisuus, kun monet muut tahkovat kotiotteluitaan arkisin. Twitterin ensikommentteja voi lukea täältä. Seurojen toiveiden kuuntelemisen epätasa-arvoisuudesta kirjoitti näkökulmassaan myös toimittajamme Juho Hirvonen.

Närää ohjelma on herättänyt erityisesti TPS:n leirissä. TPS:n kannattajaryhmä julkaisi internetissä oman kipakan kannanottonsa ohjelmaan saatetekstillä ”Otteluohjelma on fiasko”.

– TPS-kannattajat on erittäin pettynyt 15.1.2020 julkaistuun Veikkausliigan otteluohjelmaan, kannanotto alkaa.

– TPS esitti kotiotteluiden toivepäiväksi perjantaita, mutta ei saanut yhtään ainuttakaan perjantaiottelua. Lisäksi TPS pyysi siirtämään vappuaattona 30.4. pelattavan ottelun, mutta sitä ei suostuttu siirtämään.

– Kenelle otteluohjelmaa tehdään, jos ei seuroille eikä kannattajille – Veikkausliigan aktiivisimmille ja uskollisimmille asiakkaille?

Kannanoton mukaan sekä Inter että TPS toivoivat saavansa kotipelejään pelattavaksi perjantaisin. Kauden aloituspäivän ja runkosarjan päätöspäivän väliin mahtuu kaikkiaan 20 perjantaita. Silti TPS ei saanut kalenteriin yhtään kotipeliä perjantaille, ja Interkin vain yhden.

On ymmärrettävää, ettei vappupäivänä ja juhannusaattona (molemmat perjantaita) pelata. Yksi perjantai jää myös kesäkuun maaottelutauon alle, ja Interin osalta perjantaipelejä rajoittaa europelien huomioiminen kalenterissa. Siitä huolimatta yksi ainoa perjantaipeli Turussa on absurdin surkea saldo, jos kerran molemmat Turun seurat olivat tämän toiveviikonpäiväkseen esittäneet.

– Mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua, jos turkulainen jalkapallon ystävä olisi voinut olettaa, että Kupittaan jalkapallostadionilla pelataan Veikkausliigaa perjantaisin koko runkosarjan alusta loppuun, TPS-kannattajien tiedotteessa kysytään.

– Otteluohjelman täydellistä epäonnistumista ei voida selittää sillä, että kaikkia toiveita olisi mahdotonta toteuttaa. Esimerkiksi SJK toivoi kotiotteluita perjantaille ja lauantaille. Näin ollen seinäjokilaiset saavatkin pelata kaikki kotiottelunsa joko perjantaina tai lauantaina.

TPS-kannattajat nostavat esille myös HIFK:n esittämän pettymyksen otteluohjelmaa kohtaan. HIFK:ta uhkaa arviolta 50 000 euron tappiot, jos Telia 5G Areenan pohjoispäädyn katsomoremontti ei ehdi valmistua kauden ensimmäiseen Stadin derbyyn mennessä (lue lisää).

Toinen TPS-kannattajien esittämä kritiikki kohdistuu vappuaattona 30.4. kello 16 pelattavaan TPS-SJK -otteluun.

– Turussa on pitkät vappuperinteet. Taidemuseonmäelle odotetaan yli 10 000 ylioppilasta lakitukseen. Vielä suurempi määrä osallistuu muihin vappuperinteisiin. Ottelutapahtuman järjestäminen tällaisena juhlapäivänä on katastrofi, tiedotteessa harmitellaan.

TPS-kannattajien koko kannanoton voi lukea täältä.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Suomen Cupissa KuPS - RoPS! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!