Lukas Hradecky palasi derbyssä tekemäänsä paraatitorjuntaan: ”Yllätyin itsekin”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky esitti sunnuntaina yhden kauden upeimmista torjunnoistaan, kun hän pysäytti fantastisesti Rouwen Henningsin maalintekoyrityksen tolpan juuresta. Tilanne oli tuossa vaiheessa Leverkusenille 1-0, ja lopulta Fortuna Düsseldorf kaatui Reininmaan derbyssä maalein 3-0.

Tappio maksoi myös päävalmentaja Friedhelm Funkelille työpaikan, sillä saksalaismedian toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan Bundesliigan sarjajumbo on päättänyt vaihtaa valmentajaa. Funkel on valmentanut Düsseldorfia vajaan neljän vuoden ajan.

Näin 30-vuotias Hradecky kuvaili paraatitorjuntaansa Kickerille.

– Se oli pitkälti intuitiota. Hänelle (Henningsille) oli vaikeaa ampua toiseen kulmaan. Silloin ehkä luin vähän hänen ajatuksiaan, että hän voisi laukoa vain sinne.

– Olin kuitenkin itsekin yllättynyt, että sain käteni vielä väliin.

Voitto oli Leverkusenille Bundesliigassa jo kolmas perättäinen, mutta peliesitykseen ei ollut tyytyväinen sen kummemmin valmentaja Peter Bosz kuin joukkueen pelaajistokaan.

– Aistimme itse, ettemme olleet niin hallitsevia ja vakuuttavia. Ehkä se on viimeinen palanen, jota tarvitaan, jotta meistä voi tulla huippujoukkue, Hradecky pohdiskeli.

– Ei Düsseldorf saisi tuollaisia maalipaikkoja saada. Emme saa antaa tuollaiselle vastustajalle uskoa hakea ottelusta pisteitä.

– 3-0 -voiton jälkeen ei pitäisi olla liian kriittinen, mutta pelin käsittely on kuitenkin hyvä merkki. Aivan kuten valmentaja sanookin: Jos haluamme olla huippujoukkue, pitää meidän tarkastella itseämme kriittisesti, vaikka olisimmekin voittaneet.

Tulevana lauantaina Leverkusenin vastus kovenee, kun se vierailee ylemmässä keskikastissa majailevan Hoffenheimin kotikentällä. Hoffenheim on haalinut liigassa neljä pistettä Leverkusenia vähemmän. Hradecky ei odota pelistä helppoa.

– Silloin vastustajan riveissä on myös vähän laatua. Jos jalkapallossa on karmaa, on meillä ehkä lauantaina vähän sitä tarvittavaa onnea, jota kotipelissä ei ollut.

– Meidän pitää pelata samalla tavoin ja parantaa maalipaikkojen hyödyntämistä. Hoffenheimia vastaan ei saa niin paljon maalipaikkoja kuin Düsseldorfia vastaan, Hradecky uskoo.