Pitkään loukkaantumisista kärsinyt brittihyökkääjä jatkaa SJK:ssa – valmis hakemaan pelituntumaa vaikka sarjaporrasta alempaa

© Kuva: Juha Tamminen

Kovaa joukkuetta alkavalle veikkausliigakaudella kokoava SJK on sopinut hyökkääjä William Greenwell ”Billy” Ionsin kanssa vuoden 2020 kattavasta jatkosopimuksesta.

Englantilainen Ions, 25, on kärsinyt kahden viime kauden aikana loukkaantumisista ja pelannut sen takia vain 16 liigaottelussa. Häntä pitkään kiusannut vanha vamma vaati leikkaushoitoa, ja hyvin sujunut operaatio suoritettii viime syksynä.

Ions on kärsinyt parin viime vuoden aikana ainakin akillesjänne- ja polvivammoista.

SJK kertoo sivuillaan tarjonneensa kaudesta 2016 lähtien seuraa edustaneelle Ionsille nyt mahdollisuuden laittaa itsensä kuntoon yhdessä joukkueen kanssa.

Suomeen ja PS Kemiin vuonna 2013 saapunut ja sen jälkeen kovaa jälkeä Kakkosessa ja Ykkösessä ennen SJK-siirtoaan tehnyt Ions ei ole vielä pelikunnossa, ja kuntoutumisessa kestää vielä. Brittikärki on valmis hakemaan pelituntumaa vaikka SJK:n akatemiajoukkueesta, joka pelaa alkavalla kaudella Ykkösessä.

– On mahtavaa olla takaisin Seinäjoella. Ensimmäiset päivät harjoituksissa ovat tuntuneet hyvältä. Ensimmäinen tavoitteeni on saada hyvän harjoitusjakso ilman takaiskuja ja palata hiljalleen takaisin joukkueen mukaan. Otan päivän kerrallaan ja katsotaan kuinka hommat etenee. Joukkue vaikuttaa todella hyvältä ja olen tällä hetkellä erittäin onnellinen, Ions kertoi SJK:n sivuilla.

Joukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara tietää Ionsin kyvyt, jotka pelaaja on osoittanut jo liigatasollakin. Kaudella 2017 Ions iski SJK:lle 12 liigamaalia. Edeltävänä vuonna hän oli siirtynyt seuraan kesken kauden PS Kemistä. Silloin hän paukutti ”Kerholle” viisi rysää kymmeneen peliin.

– Ions on meille tavallaan bonuspelaaja. Totta kai häntä kohtaan on lähtökohtaisesti aina isot odotukset, koska kyseessä on parhaimmillaan erittäin hyvä pelaaja. Vaikeiden viime vuosien jälkeen hänellä menee varmasti oma aikansa saada rytmistä kiinni, joten emme voi olla turhan malttamattomia. Isoin juttu on se, että kuntoutus on edennyt suunnitelmien mukaan ja Billy on tulossa takaisin. Seuraavaksi tärkein tavoitteemme on pitää hänet ehjänä ja palauttaa sitä kautta hyvälle levelille. Kyllähän kaikki Seinäjoella muistavat, kuinka hyvä Billy on parhaimmillaan. Hänellä on kuitenkin omat haasteensa loukkaantumisten takia ja sen vuoksi meidän on oltava kärsivällisiä, Honkavaara sanoi.

– Mielestäni tämä oli seuralta iso luottamuksen osoitus Billylle. Vaikeiden vuosien jälkeen seura on valmis odottamaan hänen paluutaan ja se kertoo myös luottamuksesta pelaajaa kohtaan. Rikkonaisten kausien jälkeen hänen olisi ollut varmasti vaikea lähteä etsimään itselleen uutta pelipaikkaa, joten tämän sopimuksen myötä seura tekee hänelle ison palveluksen. Mielestäni tämä kertoo myös siitä, miten hyvä pelaaja Billy Ions parhaimmillaan on.

Kaikki kilpailut mukaan lukien Ions on pelannut SJK:ssa 65 ottelua ja tehnyt niissä 19 maalia sekä antanut 12 maaliin johtanutta syöttöä.


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!