Se on siinä! Teemu Pukki on Vuoden urheilija – kunnia sai hyökkääjän todella liikuttuneeksi

© Kuva: Juha Tamminen

Norwichin ja Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki, 29, on Vuoden urheilija vuosimallia 2019. Pukki oli selvästi liikuttunut kunniasta, kun hän piti kiitospuhettaan lavalla.

Pukki totesi heti alkuunsa kiitospuheessaan, ettei ole parhaimmillaan puhumassa suurten ihmismassojen edessä, mielummin hän kuulemma pelaa. Se näkyi vuonna 2019. Pukki oli isossa roolissa 29 maalillaan nostamassa Norwichin Englannin Mestaruussarjasta Valioliigaan.

Lisäksi Pukki oli äärettömän tärkeä palanen Huuhkajissa, kun Suomen jalkapallohistorian ensimmäinen arvokisapaikka varmistui. Pukki teki EM-karsinnoissa kymmenen maalia. Lisäksi Pukki valittiin Valioliigassa Kuukauden pelaajaksi elokuussa.

– Mahtava vuosi takana. Jos muutama vuosi sitten olisin unelmoinut tästä, en olisi uskonut tätä, Pukki totesi lavalla.

Valinta sai Pukin liikuttumaan lavalla. Nöyrä hyökkääjä kiitti puheessaan perhettään ja vaimoaan, jolloin ääni alkoi värisemään oikein kunnolla.

Pukki sai urheilutoimittajilta ennätyksellisen määrän ääniä. Norwich-hyökkääjä sai ennätykselliset 5 089 pistettä. Ykkössijoja Pukki keräsi peräti 412 kaikkiaan 574:stä mahdollisesta.

Pukki on Suomen historiassa kolmas jalkapalloilija, joka valitaan vuoden urheilijaksi. Aiemmin Sami Hyypiä on valittu vuonna 2001 ja Jari Litmanen vuonna 1995.

Suomalainen jalkapallo tyhjensi komeasti palkintopöydän Urheilugaalassa. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva valittiin Vuoden valmentajaksi, Suomen jalkapallomaajoukkue valittiin Vuoden joukkueeksi ja vuoden 2019 sykähdyttävin hetki oli Huuhkajien EM-kisapaikan varmistuminen.

Vuoden urheilija -äänestyksessä komean kaksoisvoiton jalkapallolle varmisti Bayer Leverkusenin ja Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky, joka keräsi toiseksi eniten pisteitä ennen hiihtäjä Iivo Niskasta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.