Huuhkajien entinen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj on tullut tunnetuksi ärsyttävänä vastustajana.

Italiassa pitkään viihtynyt Hetemaj, 33, pelaa kovaa, eikä itsekään pelkää ottaa kontaktia ja kolhuja vastaan.

Jalkapallosta tilastodataa keräävän Squawkan mukaan Hetemaj oli päättyneellä vuosikymmenellä Euroopan huippusarjojen (Englannin Valioliiga, Espanjan La Liga, Italian Serie A, Saksan Bundesliiga, Ranskan Ligue 1) toiseksi rikotuin pelaaja.

Häneen kohdistui viime vuosikymmenen aikana 797 rikettä, kun hän edusti Bresciaa ja Chievoa Italian pääsarjassa. Kaikkiaan Hetemaj on pelannut Serie A:ssa 268 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kahdeksan maalia ja syöttänyt 17.

Hetemaj’ta useammin rikkeen kohteeksi joutui ainoastaan Real Madridin tähtipelaaja Eden Hazard, joka edusti päättyneellä vuosikymmenellä myös Chelseaa ja Lilleä. Belgian maajoukkuekippari Hazard, 28, on tilastossa aivan omissa lukemissaan, sillä häntä rikottiin viime vuosikymmenen sarjapeleissä 1030 kertaa.

Viime kesänä Hetemaj siirtyi Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Beneventoon, joka on kovaa vauhtia palaamassa Serie A:han. Benevento johtaa Serie B:tä 12 pisteen erolla Pordenoneen, kun 19 kierrosta on pelattu. Hetemaj on tahkonnut tällä kaudella uudessa seurassaan 16 ottelua.

Squawka

@Squawka
Eden Hazard was the only player to be fouled 1,000+ times in Europe's top five leagues in the 2010s.

Usually the only way to stop him.