Viisi minuuttia pääsarjafutista, ja sitten nilkka vinoon – superlupaus koki kammottavan loukkaantumisen

© Kuva: Getty Images

Meksikon pääsarjassa koettiin sunnuntain vastaisena yönä varsin valitettava ja rajunnäköinen loukkaantuminen. 17 vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäinen Eugenio Pizzuto vietti ottelussa León-Pachuca pääsarjadebyyttiään, mutta nuori keskikenttäpelaaja ehti pelata vain viitisen minuuttia, kunnes hänen nilkkansa vahingoittui todella ikävän näköisesti.

Pachucaa edustava Pizzuto tuli kentälle 59. minuutilla, ja vain reilut viisi minuuttia myöhemmin hänen pelinsä oli ohi. Luultavasti koko kausi. Pizzuto ryntäsi kohti irtopalloa keskialueella, kun hänen jalkansa takertui hetkiseksi nurmeen. Seuraavaksi Pizzuto putosi oman nilkkansa päälle ja huusi tuskasta, kun näki jalkateränsä kääntyneen sivulle täysin luonnottomaan asentoon.

Pizzuto pelasi viime marraskuussa Meksikon alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa, joka voitti Brasiliassa pelatussa turnauksessa MM-hopeaa. Pizzuto toimi kisoissa Meksikon joukkueen kapteenina, ja hänet palkittiin kisojen jälkeen pronssisella pallolla turnauksen kolmanneksi parhaana pelaajana.

Pizzuton nilkka leikataan ja edessä on pitkä kuntoutusjakso. Pachucan lääkärin arvion mukaan toipumisajan pituus on noin neljä kuukautta.

Pizzutolla on sekä Meksikon että Italian kansalaisuus. Hänen urapolkunsa on ollut poikkeava, sillä hän uusiseelantilaisen Wellington Phoenixin akatemian kasvatti. Pachucaan Pizzuto siirtyi vuonna 2018. Pizzuton oli määrä matkustaa maaliskuussa Amsterdamiin näytille tavoitellakseen paikkaa Ajaxin organisaatiossa, mutta nyt tuo unelma taitaa ainakin hieman lykkääntyä.

Videon Pizzuton loukkaantumisesta voi katsoa allaolevasta twiitistä tai tästä linkistä. Videon katsomista ei voi suositella kaikkein herkimmille.

Lähde: Infobae