Bundesliigan huippujännittävässä mestaruustaistossa ravistellaan perinteitä: ”Ei sitä hyvällä katsota”

© Kuva: Getty Images

Bundesliigan mestaruustaistelu käy todella kiivaana. Bayern München on ollut talvitauon jälkeen erittäin vaarallisessa vireessä voittaen kaikki kolme tauon jälkeistä otteluaan. Se on kaatanut Hertha Berlinin, Schalken ja Mainzin yhteenlasketulla maalierolla 12-1.

Kaiken kaikkiaan Bayern on kuuden ottelun voittoputkessa ja johtaa sarjaa pisteen erolla RB Leipzigiin, jonka se kohtaa sunnuntaina.

– Sieltä se Bayern on taas tullut kärkeen. Thomas Müller on herännyt ja päävalmentaja Hansi Flick on saanut hommat toimimaan. Müller elää elämänsä kevättä. Hän on varmaan huomannut, että pitää pelata, jotta pääsisi EM-kisoihin.

– Jännä nähdä, ottaako Joachim Löw hänet joukkueeseen. Noilla tehoilla ottaa. Leipzigilla peli taas on talvitauon jälkeen vähän yskinyt. Onko taas perinteinen Nagelsmannin sulaminen käynnissä, pohtii ottelun Viasatilla selostava Ville Kuusinen viitaten Leipzigin nykyisen päävalmentaja Julian Nagelsmannin historiaan.

Kärkikaksikon perässä tulevat Borussia Dortmund ja Borussia Mönchengladbach, jotka olivat kärjestä vain kolme pistettä ennen viikonloppua. Leipzig on saanut kahdesta viime pelistään vain pisteen.

– Menossa on jännittävin bundesliigakausi hetkeen. Moni joukkue pelaa mestaruudesta, mutta Bayern on taas ottanut oman paikkansa. Siitä on aikaa, kun he ovat viimeksi johtaneet Bundesliigaa. Nythän he nousivat sinne omalle tutulle paikalleen, Kuusinen sanoo.

Bayern on voittanut seitsemän Saksan mestaruutta putkeen. Mestarin vaihtuminen toisi Bundesliigaan kaivattua raikkautta, mutta maailman kaikki jalkapalloromantikot eivät syty jossain määrin keinotekoisen RB Leipzigin menestykseen.

– Ajattelen sen niin, että olisi ehkä hienompaa, että mestari olisi tässä tapauksessa Dortmund, mutta myös niin, että olisi ihan hienoa, että Nagelsmann sen voittaisi. Hän on kuitenkin niin hypetetty valmentaja.

Vaikka Leipzig on rakennettu täysin rahalla ja se on vailla perinteitä, niin joukkueen ikärakenne on aika nuori ja sitä pitää pystyä katsomaan joukkueena. Heillä on paljon nuoria ja mielenkiintoisia pelaajia. Jos he voittavat mestaruuden, niin he ovat voittaneet sen joukkueena, Kuusinen opastaa.

– Parranpärinää siitä on tullut Saksassa, että he ovat nousseet kärkeen ja taistelevat mestaruudesta ja ovat eurosijoilla. Sekin on ärsyttänyt muiden joukkueiden faneja. Ei sitä hyvällä katsota, mutta tietyllä tavalla Bayernkin on joutunut joistain perinteistään luopumaan. Sielläkin on jouduttu kirjoittamaan shekkeihin muutama nolla lisää.

– Enää sekään ei pysty tekemään sitä, että ostaa muilta parhaat pois. Dortmund ja Leipzig pystyvät kilpailemaan ainakin Saksan sisällä siirroissa, ja jos Bayern haluaa parhaat, niin se vaatii rahaa. Bundesliigakin elää murroksessa, kertoo Kuusinen.

Bayern München-RB Leipzig nähdään suorana lähetyksenä Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplayssa Ville Kuusisen selostamana sunnuntaina kello 18.50.

Kimmo Mäkinen


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.