Erling Braut Håland teki Bundesliiga-historiaa – myönsi ottavansa mallia PSG:n tähtihyökkääjästä

© Kuva: Getty Images

Dortmundin teinisensaatio Erling Braut Håland teki perjantai-iltana Bundesliiga-historiaa, kun keltapaidat voittivat Eintracht Frankfurtin 4-0-lukemin Signal Iduna Parkilla.

19-vuotias norjalaishyökkääjä maalasi joukkueensa kolmannen maalin, kun ottelua oli noin vajaa tunti takana. Hänestä tuli samalla historian ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään peräti kahdeksan maalia viidessä ensimmäisessä Bundesliiga-ottelussaan.

Håland on saanut otteistaan reilusti kehuja ja ylistystä. Nuoren maaliruiskun mielestä hänellä on kuitenkin vielä paljon töitä tehtävänä noustakseen yhdeksi maailman parhaista pelaajista, ja toivoo pystyvänsä ottamaan mallia PSG:n 21-vuotiaasta maailmanmestarista Kylian Mbappésta.

– Olen aina sanonut itselleni, että unelmani on tulla yhdeksi maailman parhaista pelaajista, Håland kertoi Bundesliigan kotisivuilla perjantain voiton jälkeen.

– Tiesin jo pienenä että olin hyvä, mutta kuten tiedätte, matka on pitkä. Kun allekirjoitin ensimmäisen ammattilaissopimukseni Brynen kanssa, mietin, että ’tämä on hyvä’. Mutta toisaalta, se ei ole mitään verrattuna muihin.

– Myös silloin, kun olin Salzburgissa, ja aloitin tekemään maaleja siellä, [ajattelin samoin], mutta jos olen realistinen, niin katson aina Kylian Mbappéa. Hän tekee maaleja, mättää niitä Ligue 1:ssä, joten niin, jalkapallossa voi aina saavuttaa uuden tason.

Hålandin Dortmund ja Mbappén PSG ottavat mittaa toisistaan tiistaina Mestarien liigan neljännesvälierissä.