Erling Braut Håland on yksi jalkapallomaailman kuumimmista nimistä juuri nyt. 19-vuotias norjalainen siirtyi tammikuussa Red Bull Salzburgista Borussia Dortmundiin, ja on tehnyt Saksan Bundesliigassa välittömän vaikutuksen.

Håland on pelannut Dortmundissa toistaiseksi viidessä ottelussa 270 minuuttia, ja niissä on syntynyt kahdeksan maalia. Ennen siirtoa Dortmundiin häntä huhuttiin moneen muuhunkin seuraan. Kaikkein kiivaimmin kenties Manchester Unitediin, jota valmentaa Hålandin entinen luotsi Moldesta, Ole Gunnar Solskjær.

Joissain medialähteissä on esiintynyt tietoja, joiden mukaan Håland olisi hylännyt Manchester Unitedin, koska seura ei vastannut myönteisesti hänen korkeaan palkkavaatimukseensa. Nämä puheet hyökkääjä tyrmää täysin. Dortmund-siirto oli tuolloin jo hyvissä ajoin valmisteilla.

– Ole on ollut urani aikana minulle erittäin tärkeä henkilö, Håland totesi Viasportin haastattelussa Goalin mukaan.

– Tulimme kuitenkin johtopäätökseen, että Dortmund oli minulle paras vaihtoehto. Siellä koin oloni parhaaksi, ja siksi valitsin Dortmundin.

– Kysymykseen (Unitedille esittämästäni palkkavaatimuksesta) pitäisi vastata niiden toimittajien, jotka kirjoittivat siitä. He saavat selittää sen minulle, jos joskus tapaamme. En kuitenkaan keskity siihen.

– Olisi kuitenkin koomista, jos saisin sellaisen leiman. Kaikki läheiseni tietävät, etten ole sellainen ihminen.

Håland antoi samassa yhteydessä varauksettoman tukensa siirtoaan järjestäneelle superagentti Mino Raiolalle. Raiola on hyvin ristiriitainen hahmo, ja hän on asettunut tuoreeltaan painokkaasti FIFA:a vastaan, mitä agenttien palkkioihin tulee.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

– Hän (Raiola) on yksinkertaisesti maailman paras siinä, mitä tekee. Hän on paras agentti, Håland julistaa.

– Hän saa osakseen paljon kritiikkiä. Se johtuu luultavasti siitä, että hän tekee asiakkaidensa eteen niin mahtavaa työtä. Hän on auttanut paljon ja on hyvä pitää hänet lähelläni.