Italian Serie A:n mestaruustaisto on kutkuttavampi kuin pitkään aikaan – legendaluotsi luottaa yllättäjään

© Kuva: Getty Images
Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Italian Serie A:ssa on käynnissä jännittävin mestaruustaisto pitkään aikaan, kun kärkijoukkueen ja kolmantena majailevan seuran välillä on vain kolme pistettä.

Kahdeksan edellistä mestaruutta vienyt Juventus on piikkipaikalla, mutta vain yhden pisteen erolla Lazioon. Internazionale taas on Laziota kaksi pistettä perässä.

Viime vuosina Juventuksen varteenotettavin haastaja on ollut Napoli, joka on kuitenkin tällä hetkellä 22 pistettä perässä Torinon suurseuraa. Napolin vaikea alkukausi johti siihen, että seura vaihtoi päävalmentajansa Carlo Ancelottista Gennaro Gattusoon.

Juventus porskuttaa sarjakärjessä viime kesänä pestatun Maurizio Sarrin johdolla. Interin peräsimessä on Antonio Conte, joka palasi Sarrin tavoin Italiaan ennen tämän kauden alkua. Conte tavoittelee Interille ensimmäistä Serie A:n voittopokaalia kymmeneen vuoteen.

Lazion edellisestä mestaruudesta on kulunut aikaa jo 20 vuotta, mutta nyt roomalaisseura on lähempänä pyttyä kuin pitkään aikaan. Viime kaudella se pääsi jo kultamitalien makuun voitettuaan Italian Cupin.

I Biancocelestin päävalmentaja on seuralegenda Simone Inzaghi, joka on toiminut tehtävässään vuodesta 2016 lähtien. Hän sai ensin väliaikaisen vetovastuun joukkueesta, mutta hänet nimitettiin pian vakituiseksi käskyttäjäksi, kun Lazion palkkaama Marcelo Bielsa erosi vain kaksi päivää nimityksensä jälkeen. Inzaghia pidempään nykyvirassaan on Serie A:n päävalmentajista toiminut vain Atalantan Gian Piero Gasperini.

Simone Inzaghi tahkosi pelaajaurallaan Laziossa 201 ottelua tehden niissä yhteensä 58 maalia. Hänen seuraava ottelunsa on 190. Lazion peräsimessä. Kuva: Getty Images

Inzaghi pelasi Laziossa hyökkääjänä, kun seura voitti Serie A:n edellisen kerran, keväällä 2000. Tuolloin Laziota valmensi ruotsalainen Sven-Göran Eriksson, joka uskoo, että hänen entinen suojattinsa seuraa pian hänen jalanjälkiään.

– Uskon, että Lazio voittaa Scudetton (Italian mestaruuden), kommentoi Eriksson La Repubblican haastattelussa.

– Heillä on vahvempi avauskokoonpano kuin Interillä tai Juventuksella. Heillä on myös enemmän itseluottamusta ja heillä on muita yhtenäisempi joukkue. He pelaavat parempaa jalkapalloa kuin mikään muu joukkue.

– Laziolla on todella teknisiä pelaajia, ja he vaikuttavat aina niin rauhallisilta. Heitä ei haittaa, jos he joutuvat tappioasemaan. He katsovat toisiaan ja sanovat: ”Nyt ratkaistaan tämä”.

Sven-Göran Eriksson on valmentanut urallaan monissa eri maissa. Kuva: Getty Images

– Heillä on Italian paras keskikenttä, siitä ei ole epäilystäkään. Minusta eurooppalaisessa jalkapallossa vain muutamalla joukkueella on keskikenttä, joka voi haastaa heidät, jos totta puhutaan. Se on Lazion vahvuuden sydän.

Eriksson uskoo, että Inzaghin uroteot eivät pääty mahdolliseen Serie A:n mestaruuteen.

– Inzaghi on mahtava ihminen. Ette voi kuvitellakaan, miten onnellinen olen hänen puolestaan. Hänen uransa on vasta alussa. Kuvitelkaa, missä hän on viiden vuoden päästä. Simone on yksi niistä valmentajista, joka tulee aina kilpailemaan Scudettosta tai Mestarien liigan voitosta.

LUE MYÖS:

Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!