Joel Pohjanpalon osakkeet nousussa kisassa avauksen paikasta: ”Leverkusenissa olin vielä nopeampi”

© Kuva: Getty Images

Joel Pohjanpalo teki ensimmäisen maalinsa sarjaotteluissa yli kahteen vuoteen, kun HSV kukisti maanantaina 2. Bundesliigan ottelussa Bochumin 3-1. Vaihdossa aloittaneen Pohjanpalon maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Voitto oli HSV:lle vasta kauden kolmas vierasvoitto. Alla oli kahdeksan ottelun ja yli viiden kuukauden voitoton putki vieraspeleissä, joten Pohjanpalon räväkkä sisääntulo vaihdosta teki joukkueelle todella hyvää. Ensimmäiseen maaliinsa hampurilaisten paidassa Pohjanpalo tarvitsi eilen vain 158 sekuntia peliaikaa.

– On hienoa, että olen pystynyt aloittamaan pelini HSV:ssä näin, Pohjanpalo totesi Hamburger Morgenpostille.

Pohjanpalon maali syntyi, kun Bochumin toppari Maxim Leitsch liukastui sateen kastelemalla kentällä. Suomalainen hyödynsi saadun ajan ja tilan jäänviileästi.

– Sen jälkeen oli helppoa laittaa pallo sisään.

Edellisen maalinsa seurajoukkueen virallisessa Pohjanpalo oli tehnyt 21. lokakuuta, vuonna 2017, kun Bayer Leverkusen kaatoi Borussia Mönchengladbachin Bundesliigan vieraspelissä 5-1. Kiinnostava yksityiskohta on, että Mönchengladbachia valmensi tuolloin Dieter Hecking, Pohjanpalon nykyinen valmentaja HSV:ssä.

Pohjanpalo on tullut nyt kahdessa pelissä peräkkäin vaihtopenkiltä kentälle itävaltalaisen Lukas Hinterseerin tilalle. Morgenpost arvelee, että pian voi olla myös suomalaisen vuoro aloittaa. Pohjanpalo on esiintynyt molemmissa peleissään terävästi, eikä voittomaali varmasti osakkeita laske. Hinterseer on tehnyt kauden 20 ottelussaan kahdeksan maalia.

Pohjanpalon avausmaali HSV:ssä tuli nopeasti, mutta suomalaisella oli hampurilaislehdelle silti muistutettavaa.

– Leverkusenissa olin aikoinaan vielä nopeampi, Pohjanpalo totesi.

Totta. Pohjanpalo debytoi Bundesliigassa elokuussa 2016, ja teki maalin Leverkusenille Mönchengladbachia vastaan vain minuutin kentälletulonsa jälkeen.

Toisessa bundesliigapelissään Saksassa lempinimellä ”Danger” tunnettu Pohjanpalo vain lujitti super-subin mainettaan. Pohjanpalo tuli kentälle 72. minuutilla ja teki 22 minuutissa Leverkusenille hattutempun. 3-1 -voitossa ottavana osapuolena oli sattumoisin Hamburger SV.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!