Oletko yhä vailla EM-kisalippuja? Viimeisiä oljenkorsia kohta tarjolle

© Kuva: Juha Tamminen

Maakohtaiset EM-kisojen pääsyliput pantiin hakijoiden kesken arvonnalla jakoon tammikuun lopussa. Viime viikkokin toi iloisia uutisia, kun arvonnassa pettyneille avautui uusi tilaisuus lippujen ostoon.

Toki vieläkään ei lippuja riittänyt likimainkaan kaikille halukkaille. Jos toivonrippeitä yhä elättelee, niin UEFA tarjoaa kuitenkin vielä yhden tilaisuuden.

UEFA:n kotisivuilta selviää, että EM-futiksen pääsylippujen jälleenmyyntiportaali avataan keskiviikkona. Hereillä kannattaa olla, sillä liput myydään halukkaille ”nopeusjärjestyksessä”. Lippujen myynti alkaa keskiviikkona kello 15 Suomen aikaa.

Lippuja ostaneet voivat laittaa ”ylimääräiset ”pilettinsä myyntiin ilmoittamalla näistä viimeistään tiistai-iltana kello 19. Tarjontaa todennäköisesti on, sillä tässä vaiheessa voidaan myydä vaikkapa sellaisia lippuja, joita on hankittu jo viime kesänä ensimmäisessä arvontavaiheessa. Tuolloin kisoissa pelaavat maat eivät vielä olleet selvillä, pelipaikkakunnista puhumattakaan, joten puolueettomat katsojat saattavat hyvinkin vielä vapauttaa lippuja myyntiin.

Pääsylipuilla historiallisiin 12 eri maassa pelattaviin EM-kisoihin oli valtava kysyntä. Kaikkiaan lippuhakemuksia jätettiin 28,3 miljoonaa kappaletta. Se on tuplasti sen verran kuin edellinen ennätysmäärä vuoden 2016 EM-kisoista.

Yleisessä myynnissä viime kesänä hakemuksia jätettiin 19,3 miljoonaa. Joulukuussa auenneessa osallistujamaiden yleisessä myynnissä hakemuksia jätettiin 9 miljoonaa. Tämä oli kolme kertaa enemmän kuin neljä vuotta sitten.

Esimerkiksi 16. kesäkuuta Münchenissä pelattuun Ranska-Saksa -otteluun lippuhakemuksia tehtiin 710 000 kappaletta. Se on vain 4 000 hakemusta vähemmän kuin Wembleylla pelattavaan loppuotteluun.

64 prosenttia lippuhakemuksista tuli kisojen isäntämaista, mutta UEFA:n tiedotteen mukaan myös isäntämaiden naapurissa oli kysyntä kovaa. Esimerkkeinä tällaisista maista UEFA mainitsee Suomen, Itävallan, Ranskan ja Puolan.

Lisätietoja UEFA:n jälleenmyyntiportaalista voi lukea täältä.

Myös vapaaehtoiseksi halukkaita on ollut huima määrä, peräti 68 prosenttia enemmän kuin neljä vuotta sitten. Vapaaehtoistyöntekijäksi haki 37 000 ihmistä, mutta heistä vain 12 000 pääsee kisojen järjestelyissä avustamaan.

Vapaaehtoiseksi hakeneita on 159 eri maasta ja he puhuvat 142 eri kieltä. Alle 25-vuotiaita hakijoista on 59 prosenttia. Naisia hakijoista on 41 prosenttia.

Muista tutustua myös EM-kisasivustoomme, jossa on niin ikään tietoa myös lipunmyynnistä.