Vahva kausi avasi konkareille oven takaisin Saksan maajoukkueeseen: ”Mahdollisia vaihtoehtoja”

© Kuva: Getty Images

Saksalaisessa jalkapalloilussa syntyi viime maaliskuussa kohu. A-maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw ilmoitti tuolloin, että kokeneiden ja kaiken nähneiden maailmanmestarien Thomas MüllerinMats Hummelsin ja Jérôme Boatengin maajoukkueurat olivat päättyneet nuorennusleikkauksen nimissä.

Vastoin pelaajien tahtoa tehty päätös jakoi vahvasti mielipiteitä, ja jokainen pelaajista ilmaisi myös julkisesti pettymyksensä ratkaisuun. Keväästä lähtien on myös jatkunut arvuuttelu siitä, voisiko päätös olla jossain vaiheessa pyörrettävissä.

Mats Hummels, 31, on pelannut koko kauden Borussia Dortmundin takalinjoilla erittäin vakuuttavasti ja viime aikoina myös Thomas Müller, 30, on päässyt Bayern Münchenissä kunnolla vauhtiin. 31-vuotiaan Boatengin asema on ollut huomattavasti epävakaampi.

Boatengia ei juurikaan olekaan maajoukkueeseen takaisin haikailtu, mutta Hummelsin ja Müllerin kohdalla tilanne on toinen. Sunnuntaina Joachim Löw myönsikin Bild am Sonntagin haastattelussa, että ovi on Müllerin ja Hummelsin paluulle jälleen raollaan. Löwin mukaan molemmat ovat EM-kisajoukkueeseen mahdollisia vaihtoehtoja.

– Nyt on kuitenkin vielä aikaistaa vastata auki oleviin kysymyksiin. Olen kuitenkin pannut merkille molempien vahvat esitykset, maanantaina 60 vuotta täyttävä Löw totesi Bildille.

Müller on tehtaillut Bayernille viimeisissä 12 ottelussa (10 Bundesliigassa, kaksi Mestarien liigassa) yhteensä kuusi maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä. Koko kauden tehosaldokin on komea kahdeksan maalia ja 14 maalisyöttöä. Hyvä vire sai myös Bayern-pomo Karl-Heinz Rummeniggen toivomaan ääneen Müllerin paluuta maajoukkueeseen.

– Sanon aina, että kun joku pelaa loistavalla tasolla – ja toivon, että Thomas jatkaa jatkossakin tällä tasolla – on mahdollista, että asioita harkitaan uusiksi, Rummenigge totesi.

Hummelsin paluun mahdollisuutta nostaa puolestaan se, että muun muassa Bayern-toppari Niklas Süle on vakavan polvivammansa takia EM-spekulaatioissa erittäin epävarma nimi. Hummels on ollut Kickerin arvosanojen perusteella Bundesliigan kauden toiseksi paras puolustaja Schalken Ozan Kabakin jälkeen.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.