Turkki on yksi harvoista Euroopan maista, jossa jalkapalloa pelataan yhä pääsarjatasolla.

Lukuisat huippusarjat ovat keskeyttäneet kilpatoimintansa toistaiseksi koronaviruksen takia, mutta Turkin Superliigassa pelataan tänä viikonloppuna yhdeksän ottelua, joihin kaikkiin ovat myös katsojat tervetulleita.

Uutistoimisto Anadolu kertoi perjantaina, että Turkissa on todettu viisi koronavirustartuntaa, jotka liittyvät kaikki toisiinsa. Turkissa on tehty jo joitain toimenpiteitä koronaviruksen ehkäisemiseksi, mutta Trabzonsporin keskikenttäpelaajan John Obi Mikelin mukaan myös maan pääsarjan on ryhdyttävä toimiin.

[readmore from=Koronavirus]

Chelseassa muun muassa Valioliigan ja Mestarien liigan voittanut Mikel, 32, kohtaa sunnuntaina joukkuekavereineen Başakşehirin, joka kamppailee Trabzonsporin kanssa mestaruudesta. Ottelu pelataan Trabzonsporin kotikentällä Şenol Güneş Stadiumilla, jonne mahtuu yli 40 000 ihmistä.

Mikel teki kantansa selväksi sosiaalisessa mediassa.

– Elämässä on muutakin kuin jalkapalloa. Minulla on turvaton olo, enkä halua pelata jalkapalloa tässä tilanteessa, kirjoitti Nigerian entinen maajoukkuetähti Instagramissa.

– Kaikkien pitäisi olla kotona perheidensä ja rakkaidensa luona tänä kriittisenä hetkenä. Kausi pitäisi lopettaa, sillä maailmalla on sekasortoiset ajat edessä.

Mikel sai tuekseen Kolumbian maajoukkueen tähtihyökkääjän ja kapteenin Radamel Falcaon, joka edustaa turkkilaista Galatasarayta.

– Olet oikeassa, John. Elämä on tärkeämpää kuin jalkapallo, kommentoi Falcao kollegansa julkaisuun.