Lähipäivät kriittisiä koronatartunnan saaneelle ex-futaajalle – turkkilainen valmentajaikoni parani jo

© Kuva: Getty Images
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Kerroimme maanantaina, että turkkilainen maalivahtilegenda Rüştü Reçber oli viety lauantaina sairaalaan Covid-19-tartunnan saaneena. 46-vuotiaan Rüstün tila on vakaa, mutta hän on edelleen vaarassa. Maalivahdin vaimon mukaan ensimmäiset päivät ovat erittäin ratkaisevia.

– Rüstü sanoi viime perjantaina, että hänen lihaksiaan ja päätään särki. Lauantaina hänellä nousi äkisti kuume, hän vilustui ja yksi. Siksi huolestuin ja pakotin Rüstün menemään sairaalaan, vaimo Isil kertoi turkkilaismedialle AS:n mukaan.

– Hän pääsi välittömästi hoitoon, mutten enää nähnyt häntä. Kerrokseen, jossa sairastuneita hoidetaan, on kiellettyä mennä. Heidän kanssaan ei saa puhua edes puhelimessa. Lääkärit ovat sanoneet, että ensimmäiset 72 tuntia ovat hyvin kriittisiä.

Turkkilaismedia on arvostellut Isil Recberiä ja väittänyt, ettei hän noudattanut määrättyä kotikaranteenia palattuaan matkalta Yhdysvalloista.

– Palasin kolme viikkoa sitten Yhdysvalloista tyttäreni kanssa. Sinä aikana poistuin kotoani vain kerran käydäkseni terveyskeskuksessa. En kuitenkaan käynyt kauneussalongissa, kuten mediassa on väitetty, Isil Recber puolustautuu.

– Palattuani USA:sta Rüstü ja minä olemme olleet eri huoneissa. Olemme olleet kotikaranteenissa. Rüstün piti poistua pari kertaa kotoa työnsä takia, mutta viime viikon hän oli kotona.

Lehtiväitteillä ja kritiikillä Isil Recber ei päätään vaivaa.

– En ikinä lue, mitä kirjoitetaan. Minulla ei ole siihen aikaa eikä energiaa.

– Tärkeintä on, että mieheni palaa terveenä kotiin. Heidän täytyy kuulostella omaa omaatuntoaan, ei minun. Luotan siihen, että rakkaus ja ihmisten rukoukset parantavat Rüstün. Minulle, tyttärelleni Tuanalle ja pojalleni Mehmet Burakille tehdyt koronatestit olivat negatiivisia.

Toinen Turkin jalkapalloilun suuri nimi, valmentajaikoni Fatih Terim sairastui niin ikään koronavirukseen, mutta hän on jo päässyt sairaalasta.

– Tämä koettelee koko maailmaa. Joitain meistä koetellaan viruksella. Meidän pitää olla kärsivällisiä ja taistella sitä vastaan järjellä ja uskolla, Terim kirjoitti sosiaalisessa mediassa ja jatkoi lähes filosofista viestiään näin:

– Olen oppinut tästä kaikesta paljon. Lupaan viettää enemmän aikaani perheeni ja läheisteni kanssa. Teen kaiken voitavani löytääkseni rauhan. Annan itselleni enemmän anteeksi ja yritän olla vähemmän surullinen.

– Jaksoni sairaalassa on päättynyt ja aloitan uuden etapin kotona. Kiitän perhettäni, joka oli kärsivällisesti ja toiveikkaina tukenani.

– Pysykää kotona, jos se on teille mahdollista, suojatkaa itseänne ja noudattakaa varovaisuutta. Pidän kaikissa rukouksissani virusta vastaan taistelevia potilaita sekä terveydenhoidon ammattilaisia, jotka riskeeraavat omat elämänsä pelastaakseen meitä. Kiitän heitä koko sydämestäni, Terim lisäsi.

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!