UEFA teki tiistaina kovan, mutta odotetun päätöksen. Alle kolmen kuukauden päässä häämöttäneet EM-kisat siirrettiin koronaviruspandemian takia vuotta myöhemmäs, alkamaan kesäkuun 11. päivä, 2021 (lue uutinen aiheesta).

Pettymys kisojen siirtoon on varmasti monella suomalaisella iso, mutta niin jalkapallomaailman kuin koko muun yhteiskunnan on juuri nyt sopeuduttava poikkeusoloihin. Joka tapauksessa kisojen lykkäys lienee jota kuinkin jokaisen mielestä pienempi paha kuin turnauksen pelaaminen tyhjillä stadioneilla.

Myöskään Huuhkajien ykkösvahti ja EM-karsintojen suuri sankari Lukas Hradecky ei pane päätään pensaaseen tehdyn päätöksen jälkeen.

– Me suomalaiset olemme odottaneet yli 80 vuotta, että saisimme osallistua suureen jalkapalloturnaukseen. Silloin sillä ei ole merkitystä, jos meidän ja minun henkilökohtainen EM-unelmani täyttyy muutamaa kuukautta myöhemmin, 30-vuotias Hradecky kommentoi päätöstä Bildille.

– Tietysti tässäkin asiassa terveys tulee etusijalla. Sitäkään ei sovi unohtaa, että tämä on tällä hetkellä vaikeasti loukkaantuneille pelaajille tilaisuus osallistua turnaukseen.

[readmore from=EM2020]

Myös Hradeckyn työnantajan Bayer Leverkusenin urheilujohtaja Rudi Völler piti päätöstä ehdottoman oikeana.

– EM-kisojen siirtäminen vuodella on ehdottomasti järkevä ratkaisu. Siten kansalliset sarjat saavat mahdollisuuden, pelata kauden loppuun urheilullisesti mahdollisimman oikeudenmukaisesti ja samankaltaisissa olosuhteissa, Völler totesi.