Manchester United kohtaa tänään FA Cupissa yhden kaikkien aikojen pelaajistaan – ”En malta odottaa!”

© Kuva: Getty Images

Englannin FA Cupin viidennellä kierroksella on tänään, torstaina, edessä mieluisa jälleennäkeminen, kun Wayne Rooneyn edustama Derby isännöi Manchester Unitedia.

Rooney, 34, edusti Unitedia vuosina 2004-2017 ja on 253 osumallaan seuran kaikkien aikojen maalintekijä. Lähdettyään Unitedista hän on edustanut kasvattajaseuraansa Evertonia, D.C. Unitedia ja viime vuonna hän siirtyi Derbyn pelaaja-valmentajaksi.

Englannin maajoukkueen entisellä kapteenilla olisi ollut varmasti muitakin ottajia, mutta hän valitsi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Mestaruussarjassa, pelaavan Derbyn.

– Minusta Derby on seura, joka on osoittanut erityisesti parina viime vuonna, kuinka kunnianhimoinen se on. Me yritämme ottaa seuraavan askeleen ja nousta Valioliigaan. Minulle oli tärkeää päästä valmentajan rooliin. Se auttaa minua matkallani pelaajasta valmentajaksi. Derby sopi siihen parhaiten, ja täällä on kaikki sujunut hyvin, kommentoi Rooney Manchester Unitedin haastattelussa.

Vaikka Rooneylla onkin Derbyssa valmentajarooli, hän ei jakele käskyjä nuoremmilleen.

– En vedä harjoituksia, koska olen yhä mukana niissä. Mutta olen mukana kaikissa valmisteluissa, tarkkailen vastustajia, teen videoanalyysiä, osallistun kaikkiin valmentajien kokouksiin ja yritän auttaa meitä valmistautumaan meitä parhaan mukaan peleihin.

Rooneyn mukaan koko Derbyn joukkue iloitsi, kun onnetar arpoi heidän vastustajakseen Manchester Unitedin.

– En malta odottaa! Tietysti halusin itse arvonnassa Manchester Unitedin. Me olimme itse asiassa bussissa matkalla hotellille, kun arvonta suoritettiin, ja kaikki hurrasivat, kun meille tuli United. Se on mahtava arvontatulos meille. United tulee meidän stadionillemme, ja se on kannattajille mahtava ottelu. Se on meille joukkueena mahtava haaste kohdata kohdata Manchester United ja katsoa, voimmeko päihittää heidät. Se on iso haaste, mutta odotamme kaikki sitä innolla.

Wayne Rooney voitti Manchester Unitedissa muun muassa viisi Valioliigan mestaruutta sekä kertaalleen FA Cupin ja Mestarien liigan. Kuva: Getty Images

Rooney sanoi naureskellen, että aikoo tuulettaa, jos onnistuu maalinteossa entistä seuraansa vastaan. Hänen on tämän illan ajaksi unohdettava menneet ja keskityttävä voittamiseen.

– Rakastin jokaikistä Manchester Unitedissa viettämääni minuuttia. Nyt olen Derbyn pelaaja ja haluan voittaa Derbyn kanssa. Sen 90 tai 120 minuutin ajan minä haluan tietysti Manchester Unitedin häviävän. Kaikki ymmärtävät, että haluan Derbyn voittavan tämän ottelun ja sen jälkeen palaan taas Manchester Unitedin kannattajaksi ja haluan heidän voittavan.

Rooneylla on Unitedissa yhä paljon tuttuja hänen vuosiltaan seurassa. Esimerkiksi joukkueen managerina toimii Ole Gunnar Solskjær ja yksi hänen apuvalmentajistaan on Michael Carrick.

– Olen nähnyt Olen muutaman kerran sen jälkeen, kun hän sai managerin pestin. On mukava nähdä häntä, Michael Carrickia ja muutamia niitä pelaajia, joiden kanssa pelasin.

– Mutta tämä ottelu on meille iso mahdollisuus päästä FA Cupin puolivälieriin. Manchester Unitedilla on tietysti tämä, ja heillä on mahdollisuus voittaa tällä kaudella pokaali Eurooppa-liigassa, joten me tiedämme, että he suhtautuvat tähän tosissaan.

Rooney on viimeksi kohdannut Manchester Unitedin tammikuussa 2018 Evertonia edustaessaan. Hän on ehtinyt pelata Derbyssa 14 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä neljä maalia ja syöttänyt kaksi.

Derbyn ja Manchester Unitedin välisen ottelun voittaja kohtaa FA Cupin puolivälierävaiheessa Teemu Pukin edustaman Norwichin.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.