UEFA:n tiistain kokouksessa tehtiin valtavia muutoksia – näistä kaikista asioista päätettiin, moni asia pysyi epävarmana

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto UEFA piti tiistaina kokouksen, jossa käsiteltiin lähiaikojen suurten turnausten kohtaloa. Asialistalla olivat muun muassa miesten ja naisten EM-kisat, käynnissä olevat Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga, EM-karsintojen pudotuspelit sekä maajoukkueiden ystävyysottelut.

Kaikki UEFA:n alaiset maajoukkue- ja seurajoukkuekilpailut ovat tauolla, eikä pelejä pelata ennen kuin se on mahdollista. Tämä koskee kaikkia pelejä sekä miehissä että naisissa. Pelejä jatketaan vasta, kun koronavirus on saatu kontrolliin.

Tähän asti vahvistetut asiat

− Miesten EM-kisat siirtyvät vuodella. Uusi ajankohta on 11.6.−11.7.2021.
− Naisten EM-kisat siirtyvät vuodella. Uusi aikataulu ei ole vielä selvillä.
− Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga on tarkoitus pelata loppuun, lisätietoja odotetaan.
− EM-karsintojen pudotuspelit ja maajoukkueiden ystävyysottelut pelataan kesäkuun alussa, jos se on mahdollista.
− Miesten EM-kisoihin 2020 ostetut liput ovat voimassa vuoden 2021 kisoissa.

Miesten ja naisten EM-kisat

Miesten EM-kisat siirretään pelattaviksi vuodella eteenpäin. Kisat oli alun perin määrä pelata 12.6.−12.7.2020. Turnauksen uusi ajankohta on nyt 11.6.−11.7.2021.

Naisten EM-kisat siirtyvät samalla kesästä 2021 kesään 2022. Päivämääriä ei vielä kerrottu.

Miesten EM-kisat on ollut tarkoitus pelata useassa isäntämaassa, mutta isäntämuutoksista UEFA ei tiedottanut. Naisten EM-kisat on jo aiemmin myönnetty Englannille.

EM-karsintojen pudotuspelit ja maajoukkueiden ystävyysottelut

Kaikki maaottelut ja maajoukkuekilpailut siirtyvät määrittelemättömälle tauolle. UEFA tarkkailee koronavirustilanteen kehittymistä, mutta otteluita ei toistaiseksi pelata ollenkaan.

Maaliskuun loppuun saakka suunnitellut ottelut on tarkoitus siirtää kesälle. UEFA:n on tarkoitus järjestää nyt perutut maaottelut kesäkuun alussa.

Miesten EM-kisojen jatkokarsinnat pidetään uuden suunnitelman mukaan kesäkuun alussa. Päivämäärät eivät ole tiedossa.

Pelit järjestetään kesäkuun alussa kuitenkin vain, jos koronavirus on saatu siinä määrin kuriin, että pelaaminen on mahdollista.

Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan osalta jatkosuunnitelmista ei päätetty.

UEFA tiedotti ilmoittavansa muista turnauksistaan myöhempänä ajankohtana. UEFA tekee yhteistyötä Euroopan huippusarjojen kanssa, jotta kausi saataisiin päätökseen mahdollisimman mielekkäästi.

Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa on ollut tarkoituksena pelata finaalit huhtikuun lopussa. Mestarien liigan finaalin alkuperäinen ajankohta on ollut 30.5. ja Eurooppa-liigan loppuottelun 27.5.

Eri sivustoilla on uutisoitu, että näiden euroturnausten finaalit siirrettäisiin kesäkuun lopulle, mutta ainakaan toistaiseksi UEFA ei julkistanut uusia päivämääriä tiedotteessaan.

Copa América siirtyy, EM-kisaliput voimassa

Samaan aikaan vuodella lykätty Copa América siirrettiin yhteistyössä maanosien lajiliittojen kesken. UEFA ja CONMEBOL päättivät yhteistuumin siirtää omat miesten kisansa vuodella eteenpäin kesästä 2020 kesään 2021.

Copa Américan aikataulu on sama kuin EM-kisoilla. Turnaus pelataan Kolumbiassa ja Argentiinassa 11.6.−11.7.2021.

Lisäksi tiedotteessa kerrottiin, että miesten EM-kisojen 2020 liput ovat edelleen voimassa vuoden 2021 kisoissa. Rahat saa takaisin, jos paikalle ei pääse.

Vaikutukset MM-karsintoihin, seurojen pakko päästää pelaajat maajoukkuepeleihin

UEFA:n tiedotteen ulkopuolelta saadut tiedot kertovat, että seurojen on pakko päästää pelaajat kesällä maajoukkuepeleihin, jos UEFA saa pidettyä siirretyt ottelut kesäkuun alussa.

Jalkapallon MM-karsinnoissa keväälle ja kesäksi suunnitellut pelit ollaan siirtämässä myöhemmälle ajankohdalle. Aasiassa ja Etelä-Amerikassa ja Väli- ja Pohjois-Amerikassa on ohjelmassa MM-karsintapelejä, mutta ne joudutaan pelaamaan toiste.

Asioista kertoi BBC:n mukaan Puolan jalkapalloliitto.

Lähteet: UEFA, BBC, Sky Sports


EL CLÁSICO – 50€ LISÄVOITTO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Aktivoi 100% talletusbonus ja talleta vähintään 20€.
3. Lyö 1€ ennakkoveto Barcelonan tai Real Madridin 1×2-voitosta.

Saat joukkueesi voittaessa 50€ lisävoiton!