Yle: Huuhkajien EM-valmistautumiseen ikävä takaisku koronaviruksen takia – ”Heitä ei kutsuta mukaan”

© Kuva: Getty Images

Suomen A-maajoukkue kohtaa maaliskuun lopulla harjoitusotteluissa Puolan ja Ranskan. Molemmat ottelut pelataan ilman yleisöä. Lisäksi Italiassa pelaavat suomalaispelaajat eivät ole maaliskuussa Markku Kanervan käytettävissä, kertoo Yle Urheilu.

Huuhkajat kohtaa ensin Puolan 27.3. Wroclawissa. Sen jälkeen joukkue matkustaa Pariisiin pelaamaan harjoitusottelun hallitsevaa maailmanmestaria Ranskaa vastaan 31.3. Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoi Yle Urheilullle ikävät uutiset.

– Joukkueenjohtaja ja valmentaja ovat keskustelleet heidän kanssaan eilen. On tehty päätös, että Jesse JorostaSimon Skrabbia ja Sauli Väisästä ei kutsuta maaliskuun lopussa pelattaviin Puola- ja Ranska-otteluihin. He eivät ole siinä ryhmässä mukana ja ovat ymmärtäneet asian positiivisesti, Casagrande avasi Yle Urheilulle.

Joronen ja Skrabb edustavat Serie A:n viimeisenä olevaa Bresciaa. Väisänen pelaa Serie B:n puolella Chievossa, joka majailee sarjassa kahdeksantena.

A-maajoukkueessa jo lopettanut Perparim Hetemaj pelaa tällä hetkellä myös Italian Serie B:ssä, sarjaa johtavassa Beneventossa. Hetemajn paluusta maajoukkueeseen on spekuloitu, mutta koronaviruksen takia tuskin myöskään Hetemaj olisi Kanervan käytettävissä maaliskuussa, joten pelaaminen EM-kisoissa lienee todella epätodennäköistä tällä hetkellä.

Kanervalla on muitakin huolia maaliskuun harjoitusotteluja silmällä pitäen. Esimerkiksi laitapuolustajat Jukka Raitala sekä Jere Uronen ovat tällä hetkellä loukkaantumisten takia sivussa. Raitalaa ei ainakaan nähdä maaliskuussa, jos nähdään edes EM-kisoissa. Urosella on tällä hetkellä lihasvamma, ja hän saattaa palata pelikentille juuri ennen maaliskuun harjoitusotteluita.