Perinteikäs belgialaisseura Standard Liège nähtiin syyskaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, jossa se kohtasi Arsenalin, Eintracht Frankfurtin ja Vitória de Guimarãesin. Kaksi viimeksimainittua se pystyi myös voittamaan, ja Arsenalin Standard pakotti kotikentällään tasapeliin.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että 122-vuotiasta Standard Liègeä uhkaa pudotus alasarjoihin. Se ei nimittäin saanut Belgian jalkapalloliitolta lisenssiä sen paremmin pääsarjaan kuin kahdelle seuraavallekaan sarjatasolle. Näin ollen kymmenkertainen Belgian mestari joutuisi pelaamaan ensi kaudella neljännellä sarjaportaalla, ja aloittamaan kauden lisäksi pistevähennyksen myötä.

Gazet van Antwerpen -lehti kertoi, että lisenssi evättiin, koska seura ei pystynyt todistamaan maksaneensa helmikuussa maksuun langenneita pelaajabonuksia. Kyse on yli miljoonasta eurosta. La Derniere Heure puolestaan sanoo seuran surkean taloustilanteen johtuvan oman stadionin laajennustöiden maksuvaikeuksista.

Standard Liège on jo ilmoittanut valittavansa päätöksestä Belgian urheilutuomioistuimeen. Ratkaisu asiasta annetaan 10. toukokuuta.

[readmore from=Standard-Liege]

Kun Belgian Jupiler-liiga keskeytettiin 29 ottelukierroksen jälkeen koronaviruspandemian vuoksi, oli Standard sarjassa viidentenä. Belgia oli myös ensimmäinen maa, joka ilmoitti, ettei sarjaa tulla jatkamaan.

Standard Liègeä valmentaa legendaarinen maalivahti Michel Preud’Homme.

Lähde: Sport1