Bayern München kiireinen koronatauonkin aikana – seuraikonille jatkosopimus

© Kuva: Getty Images

Bundesliigaa johtava Bayern München ilmoittaa kotisivuillaan solmineensa luottohyökkääjänsä Thomas Müllerin kanssa vuoteen 2023 ulottuvan jatkosopimuksen. Müllerin vanha sopimus olisi päättynyt vuonna 2021, joten sitä jatkettiin nyt kahdella vuodella.

Müller on Baijerin osavaltion omia poikia, ja hän siirtyi Bayern Münchenin organisaatioon kotiseurastaan TSV Pählistä jo 10-vuotiaana. Edustusjoukkueeseen hän on kuulunut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2009. Kaikkiaan 521 Bayernin paidassa pelaamassaan ottelussa Müller on tehnyt 195 maalia ja syöttänyt 186.

– Olen onnellinen, että pääsimme Thomasin kanssa sopuun. Thomas on meille erityinen pelaaja, seuran keulakuva ja johtava pelaaja, joka on saavuttanut Bayernissa todella paljon, seuran urheilujohtaja Hasan Salihamidzic kommentoi tiedotteessa.

– Me tiedämme, mitä Thomasilta saamme, ja Thomas tietää, mitä Bayernilta saa. Kaikki natsaa emmekä tarvinneet pitkiä keskusteluja.

Thomas Müllerin jatkosopimuksen yhteydessä otettu poseerauskuva on jälkipolville hyvä muistutus koronapandemia-ajasta. Kuvassa ei kätellä, kaulailla tai olla edes vierekkäin, vaan Müllerin, Salihamidzicin ja Oliver Kahnin välillä on asianmukainen muutaman metrin turvaväli.

Müllerin saavutukset ovat komeaa luettavaa. Hän on voittanut Bayernissa kahdeksan kertaa Bundesliigan, viisi kertaa Saksan Cupin sekä vuonna 2013 Mestarien liigan. Lisäksi hän on vuoden 2014 maailmanmestari sekä vuoden 2010 MM-kisojen maalikuningas. Tällä kaudella Müller on tehnyt kymmenen maalia ja syöttänyt peräti 18. Tehojen valossa meneillään on yksi Müllerin uran parhaista kausista.

– Ykkösvaihtoehtoni oli tehdä Bayernin kanssa jatkosopimus – ja seura näki asian samoin, Müller kommentoi.

– Olen ollut elämästäni yli kaksi kolmasosaa FC Bayernissa. En voi sanoa, että minä olen seuran mukana tai seura minun mukanani, vaan me kamppailemme toistemme puolesta.

– Tämä seura ei ole minulle mikä tahansa työnantaja, vaan intohimoni. Olen iloinen, että olen täällä kaksi vuotta pidempään ja tulen antamaan sekä kentällä että kentän ulkopuolella kaikkeni.

Vaikka Müller on vasta 30-vuotias, pudotti Saksan maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw hänet maajoukkueesta vuoden 2018 MM-kisojen jälkeen. Vahva kausi on nostattanut spekulaatioita Müllerin paluusta. Erityisesti hänen comebackiaan on odoteltu Tokion olympialaisissa, joita siirrettiin koronaviruspandemian takia vuodelle 2021. Müllerin nimi päätyi tiettävästi Saksan alustavalle pitkälle pelaajalistalle olympialaisiin.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?