Huucast: Ari Lahdelta kovia sanoja päättäjille: ”Kun hätä on suurin, niin tuntuu, että kaljanmyyntikin on tärkempää”

© Kuva: Juho Hirvonen

Suomen Palloliitto myönsi seuroille kolmen miljoonan ehdollisen tukipaketin viime maanantaina koronaviruksen aiheuttamiin taloudellisiin ongelmiin. Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ei ole ollut kovinkaan tyytyväinen päättäjien toimintaan urheilun pelastamiseksi.

Lahti kertoi mietteistään Suplan Huucast-podcastissa. Lahden mielestä esimerkiksi jalkapallon osalta Palloliiton tukipaketti on vasta alkusoittoa. Lahti toivoo, että päättäjät heräävät auttamaan urheiluseuroja yli lajirajojen.

– Toivon, että Opetus- ja kultturiministeriöltä tulisi jonkinlaista tukea. Olemme toimineet muiden urheiluliittojen ja Olympiakomiten kanssa yhdessä ja omasta mielestäni hyvin rakentavalla tavalla. Olen myös ymmärtänyt, että tällainen rakentava lähestyminen ministeriön suuntaan on se oikea tapa. Luulen, että sieltä jotakin myös tänne jalkapallolle tulee, Lahti toteaa.

Seurojen tilanne on jo nyt hyvin kriittinen. Veikkausliigan mukaan pääsarjaseurat menettävät kuukaudessa keskimäärin noin 1,5 miljoonaa euroa koronaviruksen aiheuttamista vaikutuksista johtuen. Esimerkiksi KTP ja FC Honka ovat päättäneet lopettaa pelaajiensa palkanmaksun. Sen lisäksi useat juniorivalmentajat on lomautettu. Lahti toivoo, että päättäjät reagoisivat tilanteeseen nopeasti.

– Pelkään sitä, että nämä tuet jäävät liian pieniksi. Varsinkin, jos tämä kriisi pitkittyy, ja pelikauden aloitus pitkittyy, niin kyllä tästä voi ikäviäkin seurauksia näkyä jalkapallon piirissä.

Lahti antoi myös kovasanaista kritiikkiä päättäjille.

– Tuntuu sillä tavalla ihmeelliseltä, että tavallaan kaikki tietää urheilun positiiviset vaikutukset yhteiskunnalle. Ja jalkapallo tietenkin suurimpana lajiliittona on erittäin merkittävässä asemassa suomalaisten ihmisten liikuttajana, niin tällaisina aikoina, kun hätä on suurin, niin kaljanmyyntikin tuntuu olevan päättäjille urheilua tärkeämpää. Se itseäni ihmetyttää. Toivon, että nyt sitten nähdään päättäjäpiireissä asia sillä tavalla, että urheilullekin sitä tukea löytyy, Lahti sanoo.

Palloliitto odottaa tällä hetkellä Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä tuista. Lahden mukaan torstaihin menneessä asiasta ei ollut kuulunut vielä mitään.

– Tuntuu kohtuullisen hitaita olevan nämä byrokratian rattaat. Olen silti toiveikas, että sieltä jonkinlainen tuki myös jalkapallolle löytyy.

Kuuntele Huucastin tuorein jakso kokonaisuudessaan tästä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.