Bayer Leverkusen otti 1-0-vierasvoiton perjantain ainoassa ottelussa Freiburgia vastaan. Ottelun ainoan maalin teki Kai Havertz, jolle osuma oli seitsemäs edelliseen kuuteen otteluun.

Leverkusenille voitto oli varmasti henkisesti tärkeä, sille viime kierroksella joukkue koki nöyryyttävän 1-4-tappion Wolfsburgille.

Huuhkajat-torjuja Lukas Hradecky pelasi tuttuun tapaan Leverkusenin maalilla täydet minuutit. Hän selvisi illasta tällä kertaa suhteellisen helpolla. Hänelle kertyi tasan yksi torjunta.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04_en
⚫️🔴 FINAL 🔴⚫️

We return to winning ways in Freiburg and move into third place ahead of weekend Bundesliga action.

#SCFB04 | 0-1

Ensimmäisellä puoliajalla Leverkusen piti selvästi enemmän palloa hallussaan, mutta ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla muuntamaan hallintaansa vaarallisiksi maalintekopaikoiksi. Ensimmäisen jakson paras tilanne avautuikin kotijoukkueelle, kun Lucas Höler karkasi läpiajoon. Hänen laukauksensa kuitenkin painui ohi maalin.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vajaat kymmenen minuuttia, kun nähtiin ottelun ensimmäinen laukaus maalia kohti. Asialla oli huippuvireinen Havertz, joka käytti välittömästi tilaisuutensa hyödyksi, tuikkaamalla pelivälineen maaliin Freiburg-torjuja Alexander Schwolowin jalkojen välistä.

Leverkusenin kannalta huono uutinen oli, että Havertz jouduttiin ottamaan loukkaantumisen takia vaihtoon 66. minuutilla. Tilanne ei televisiolähetyksen perusteella vaikuttanut kovin vakavalta.

Freiburg sai ottelun lopussa hieman painetta Hradeckyn maalille, mutta erikoistilanteita lukuun ottamatta suurta vaaraa ei ollut.

Voittonsa myötä Leverkusen nousi Bundesliigan sarjataulukossa kolmanneksi. RB Leipzig voi kuitenkin nousta sen ohi pelattuaan kierroksen oman ottelunsa Kölnia vastaan maanantaina. Myös Borussia Mönchengladbach voi nousta Leverkusenin kanssa samaan pistemäärään myöhemmin tällä kierroksella.

Freiburg taistelee tappiosta huolimatta yhä viimeisistä europaikoista. Se on tällä hetkellä 8. sijalla.