Erling Braut Hålandin haastattelusta levinneestä videosta nousi kohu – nyt puhuu hyökkääjätähden isä

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin 19-vuotiaan hyökkääjään Erling Braut Hålandin haastattelu lähti leviämään laajasti viime viikonloppuna. Håland kommentoi lyhytsanaisesti toimittajan kysymyksiin. Haastattelusta tehty lyhyt video levisi somekanavissa laajalle.

Totuus oli tässäkin tapauksessa hyvin erilainen. Haastattelusta oli nostettu vain muutama kohta videoon, joka levisi ympäri maailmaa. Hålandin niukkasanaisuutta on Suomessa esimerkiksi verrattu Kimi Räikköseen ja Britanniassa BBC:n ohjelmassa keskusteltiin Hålandin tavasta vastata kysymyksiin.

Nyt aihe nostettiin esille myös PodSaveTheBall-podcastissa, jossa vieraana oli Hålandin isä, Valioliigassa komean uran tehnyt Alf-Inge.

– Olin hieman yllättynyt kritiikin määrästä. Tunnen Erlingin aika hyvin ja joskus hän saattaa vaikuttaa vähän ylimieliseltä vastatessaan (toimittajalle), mutta tässä tapauksessa mielestäni hän veti sen ihan hyvin. Se oli aika pitkä haastattelu, isä-Håland kommentoi.

– Siinä videoklipillä näytettiin vain viimeiset kymmenen sekuntia haastattelusta. Jos se olisi ollut koko haastattelu, ymmärtäisin kritiikin, mutta näinhän asia ei ollut.

Iså-Håland on myös Erlingin neuvonantaja. Pojan kanssa on käyty keskusteluja siitä, miten median kanssa kannattaa toimia. Alf-Inge muistutti kuitenkin, että aina pelaaja ei voi itse vaikuttaa siihen, miten hänestä kirjoitetaan.

– Media voi joskus olla mukava sinua kohtaan, vaikka ei tarvitsisikaan olla. Ja joskus media saattaa olla turhan kriittiinen. Se on osa peliä. Erlingin pitää olla oma itsensä. En halua, että hän on mikään robotti vastauksissaan.

– Hän voi olla aika suora, mutta hän on aina rehellinen vastauksissaan. Ihmisillä saa olla hänestä erilaisia mielipiteitä, ja sen kanssa pitää vain elää, Alf-Inge totesi.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.