ESPN: Serie A -kauden jatkamista koskevat päätökset ovat kriittisiä Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan kannalta

© Kuva: Getty Images

Italian Serie A:n kauden loppumispäivämäärä luo haasteita UEFA:lle, ESPN kirjoittaa. Serie A:n kausi yritetään saada päätökseen 20. elokuuta mennessä, ja ESPN:n mukaan tämä ajankohta on ongelmallinen Mestarien liigaa ja Eurooppa-liigaa ajatellen.

UEFA:n tähtäin on ollut euroturnausten saattamisessa päätökseen elokuussa, mutta jos Italian pääsarjakausi venyy pitkälle elokuuhun, otteluohjelmat voivat aiheuttaa pulmia.

UEFA on antanut suurille Euroopan sarjoille takarajan päättää kausiensa jatkosta maanantaihin mennessä. Euroopan jalkapalloliitto kokoustaa 17. kesäkuuta ja tehnee viimeistään tuolloin päätöksiä Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan liittyen.

ESPN kertoo saaneensa lähteistään myös sellaisia tietoja, että UEFA ei ole missään vaiheessa asettanut liigoille takarajaa päättää sarjakausi 2. elokuuta mennessä, vaikka näin on uutisoitu.

Italiasta europeleissä ovat mukana vielä AS Roma, Atalanta, Internazionale, Juventus ja Napoli, joten Serie A:n tekemät päätökset loppukautta koskien ovat hyvin ratkaisevia myös UEFA:n suunnitelmien kannalta.