Olympique Lyonnais on pyytänyt julkaisemassaan tiedotteessa Ranskan ja Ligue 1:n päättäjiä harkitsemaan kansallisten sarjakausien jatkamista uudelleen. Lyonin mielestä Ranskan tulisi seurata Espanjan ja Saksan esimerkkiä, missä pelit ovat joko palanneet tai palaamassa käyntiin.

Ligue 1 -kausi päätettiin keskeyttää koronaviruspandemian takia kokonaan huhtikuussa. Paris Saint-Germain kruunattiin mestariksi, mutta koska sarjan loppujärjestys päätettiin pistekeskiarvojen perusteella, Lyon sijoittui lopulta seitsemänneksi. Kyseinen sijoitus tarkoitti samalla jäämistä ulos ensi kauden europeleistä.

Eilen lauantaina Espanjan hallitus antoi La Ligalle luvan jatkaa kautta 8. kesäkuuta. Lyonin mielestä myös Ranskassa pitäisi käynnistää kausi uudelleen, vaikka liiga hylkäsikin eilen joukkueen tekemän valituksen pelien pysäyttämisestä.

– Olympique Lyonnais on ottanut lämmöllä vastaan Pedro Sánchezin, Espanjan pääministerin, lauantaisen päätöksen jatkaa La Liga -kautta kesäkuun 8. päivästä alkaen. Bundesliigan jälkeen, toinen merkittävä sarja Euroopassa palaa kentälle.

– Olympique Lyonnais toivoo että Espanjan ja Saksan näyttämä esimerkki auttaa päättäjiä uudelleenharkitsemaan päätöstä, joka tuli tehtyä Ranskassa liian hätäisesti.

– Me voimme järkevästi kuvitella, että Ranskan liigojen valmentajien ja pelaajien asema on tänä päivänä paljon selkeämmin pelien jatkamisen kannalla, kuin silloin kun UNFP:n äänestys päättyi 23. huhtikuuta tai kun Didier Deschamps kertoi 27. huhtikuuta presidentti Emmanuel Macronille pelkäävänsä pelaajien terveyden puolesta.

– OL kehottaa presidentti Emmanuel Macronia tukemaan sen Ranskan henkeä, jonka pitäisi reagoida eurooppalaisiin kilpailijoihinsa.