Lukas Hradecky arvioi Bundesliigan jatkoa ja koronarajoituksia: ”Kaikkien täytyy pitää siitä kiinni”

© Kuva: Getty Images

Euroopan TOP 5 -sarjoista Ranskan Ligue 1:n loppukausi on jo peruttu. La Ligan, Serie A:n ja Valioliigan jatkumista toivotaan, mutta ilmassa on vielä paljon kysymysmerkkejä. Lähimpänä sarjapelien jatkamista ollaan Saksan Bundesliigassa, jossa kausi jatkuu parhaassa tapauksessa jo 16. toukokuuta.

Jos pelaamaan päästään, ovat varotoimet merkittäviä ja katsomot luonnollisesti tyhjiä. Stadioneille päästetään vain keskeiset henkilöt, pelaajia testataan säännöllisesti ja heitä pyydetään eristäytymään huolellisesti kauden loppuun saakka, jottei uusia tartuntoja ilmaantuisi.

Saksassakin liikkumis- ja kokoontumisrajoitukset ovat olleet tiukkoja, joskin niitä ollaan jo hiljalleen kevennetty. Bundesliigakauden jatkamisesta päätetään näillä näkymin keskiviikkona. Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky kommentoi Kickerille, että epävarmuus on ollut raastavaa, ja päätös saisi syntyä pian.

– Yhtenä päivänä uutiset antavat toivoa ja seuraavana niissä todetaan, että rajoituksia pitäisi taas kiristää. Minä toivon, että pelaisimme jotenkin taas toukokuussa.

Huuhkajien ykkösvahti toivoo, että pelaajat välttyisivät täydelliseltä eristäytymiseltä ja saisivat asua kotonaan. Tähän saakka Hradecky on kuitenkin selviytynyt eristäytymisen ajasta melko hyvin.

– Toteutuuko sitten skenaario, että meidän täytyy asua hotellissa? Toivottavasti saamme pysyä kotona.

– Tähän saakka minun kohdallani ei ole niin isoja muutoksia. Olen joka tapauksessa paljon ja mielelläni yksin. Vain se rajoitus häiritsee, etten voi käydä ulkona kahvilla.

Hradeckylle yksinolo ei ole uusi juttu, mutta vieraita Suomesta hän on kaivannut.

– Minulle se (yksinolo) on aina tarjonnut hyvän kontrastin. Olemme iso ryhmä jalkapalloammattilaisia, ja pelaamme 30 000 tai 50 000 ihmisen edessä. Silloin sitä kaipaa myös yksinoloa. Tai minä ainakin.

– Tavalliseen bundesliigaviikkoon verrattuna ero ei ole ollut minulle niin suuri. Silloinkin rentoudun kotona ja valmistaudun seuraavaan peliin.

– Kaipaan kuitenkin ystäviä ja perhettä. Saan aina paljon vieraita kotipuolesta kotiotteluihimme. Nyt niitä ei ole ollut kahteen kuukauteen, 30-vuotias Hradecky harmittelee.

Jos Saksassa päästään pelaamaan, tapahtuu se joka tapauksessa ilman yleisöä, sillä suuret yleisötapahtumat kiellettiin Saksassa elokuun loppuun asti. Näin ollen Hradeckykin saa vieraitaan vielä odottaa. Jotta edes tyhjille katsomoille voitaisiin pelata, on Hradecky valmis täydelliseenkin eristäytymiseen loppukauden ajaksi.

– Kysymys kuuluu, onko se fyysisesti mahdollista. Jos kuitenkaan muutakaan mahdollisuutta ei ole, puraisemme kirpeää omenaa ja olemme siihen valmiita.

Bundesliiga suosittelee puolittaista karanteenia, jolloin hotellimajoitusta ei tarvittaisi. Pelaajat treenaisivat seuran harjoituskentällä ja pysyttelisivät muun ajan tiukasti kodeissaan.

– Se olisi parasta. Siellä en tapaa ketään, Hradecky toteaa.

– Kaikkien on kuitenkin pidettävä siitä kiinni. En tiedä, miten sitä voidaan valvoa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.