RB Leipzig antoi Mainzille jääkylmää kyytiä kahteen otteeseen – Timo Werneriltä historiallinen temppu

© Kuva: Getty Images

Mainzissa nähdään RB Leipzigista painajaisia vielä pitkään. Leipzig rökitti Mainzia syyskaudella tylysti maalein 8-0, ja tänään se jatkoi siitä, mihin ennen korona-aikakautta jäi. Leipzig haki kolme sarjapistettä Mainzista maalein 5-0, joten kauden yhteismaalieroksi kahdesta ottelusta jäi tylyäkin tylympi 13-0. Se on koko bundesliigahistorian toiseksi murskaavin kauden kahden ottelun yhteistulos.

Leipzigin kapellimestarina hääri tänäänkin tuttu mies Timo Werner. Werner teki kauden ensimmäisessä Mainz-pelissä kolme maalia ja syötti kolme. Tänään tuloksena oli jälleen hattutemppu.

24-vuotias Werner on tehnyt nyt kauden 38 ottelussaan yhteensä 30 maalia. 27 bundesliigapelissään hän on ollut osallisena 31 maalissa (24 maalia, seitsemän maalisyöttöä).

Ennen Werneriä vain kolme muuta pelaajaa oli tehnyt Bundesliigassa kaksi hattutemppua samaa vastustajaa vastaan yhden kauden aikana. 1960-luvulla temppuun pystyi Lothar Emmerich, 70-luvulla kahteen otteeseen legendaarinen ”Der Bomber”, Gerd Müller, ja viimeksi kaudella 1998-1999 Ulf Kirsten. Werner teki siis kaksi hatullista yhtä joukkuetta vastaan ensimmäisenä pelaajana tällä vuosituhannella.

Leipzigin muista maaleista vastasivat Marcel Sabitzer ja Yussuf Poulsen. Poulsen myös syötti kaksi maalia. Leipzigin bundesliigakauden kokonaismaalisaldo on nyt 66 maalia. Se sivuaa jo nyt seuran kolmen vuoden takaista ennätystä, vaikka otteluita on vielä seitsemän jäljellä.

Leipzig jatkaa Bundesliigassa sijalla kolme. Mainz on sijalla 15.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.