Robert Lewandowski antoi ohjeen Erling Braut Hålandille: ”En halua asettaa paineita hänen harteilleen”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin tähtihyökkääjä Robert Lewandowski kehottaa nuorta kollegaansa, Borussia Dortmundin Erling Braut Hålandia, pysymään hetken aloillaan ennen kuin on taas aika siirtyä isompiin ympyröihin.

Norjan maajoukkuekärki Håland, 19, on ollut yksi viime aikojen isoimmista sensaatioista jalkapallossa. Hän viimeisteli kauden ensimmäisellä puoliskolla itävaltalaiselle Red Bull Salzburgille 22 ottelussa yhteensä 28 maalia ennen kuin siirtyi tammikuussa nykyiseen seuraansa.

Hålandista käytiin jo talvella kovaa kilpailua, mutta huhut ovat käyneet kuumana vielä siirron jälkeenkin. Dortmundille Håland ehti pyssyttää 11 ottelussa yhteensä 12 osumaa ennen kuin koronavirus pakotti keskeyttämään sarjat. Noilla näytöillä hän on tiettävästi herättänyt vielä useampien ja suurempien seurojen kiinnostuksen.

Bundesliigan kaikkien aikojen kolmanneksi paras maalintekijä, puolalaishyökkääjä Lewandowski, 31, tietää, miltä tuntuu olla jatkuvien siirtohuhujen kohteena. Hänen mielestään Hålandin olisi hyvä kehittyä vielä Saksan pääsarjassa ja Dortmundissa ennen kuin hän ryntää uuden haasteen pariin.

– Hänellä on valtava potentiaali, mutta hänellä on yhä aikaa. En halua asettaa paineita hänen harteilleen kommenteillani, sanoi Lewandowski Goalin mukaan.

– Hänestä voi tulla parempi pelaaja ja hän voi lopulta nousta huipputasolle, jos hän tekee kovaa töitä.

– Siksi hänen olisi minusta hyvä pysyä Bundesliigassa pidempään ennen kuin hän ottaa seuraavan askeleen.

Lewandowski on itse kiistatta yksi maailman parhaimmista hyökkääjistä tällä hetkellä, mutta häntä pyydettiin luettelemaan suosikkinsa omalle pelipaikalleen.

– Vaikea kysymys. Jos puhutaan ysipaikan pelaajista, niin sanon Karim Benzeman (Real Madrid), Timo Wernerin (RB Leipzig), Luis Suárezin (Barcelona), Sergio Agüeron (Manchester City) ja Kylian Mbappén (Paris Saint-Germain).


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.