Suomalaiskolmikkoa ei nähty kentällä Esbjergin kauden jatkuttua – triolla monenlaisia kuulumisia

© Kuva: Juha Tamminen
Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Tanskan Superliigan ”suomalaisjoukkue” Esbjerg FB palasi koronavirustauolta sunnuntai-iltana, kun se kohtasi kotikentällään Aalborgin. Pisteet jaettiin numeroin 1-1, mutta ketään Esbjergin kolmesta suomalaispelaajasta ei tällä kertaa kentän puolella nähty.

Ilahduttavinta suomalaisittain oli varmasti se, että Pyry Soiri palasi talven olkapäävammansa jäljiltä takaisin Esbjergin kokoonpanoon. Huuhkajien laitalinkki seurasi kuitenkin koko ottelun penkiltä. Esbjerg käytti vain kaksi sallituista viidestä vaihdosta. Soiri pelasi jo viime viikon perjantaina pelatussa harjoitusottelussa Fredericiaa vastaan, joten pelikunnossa hän on ollut jo jonkin aikaa.

Esbjergin ehdottomiin luottomiehiin lukeutuva Joni Kauko ei joukkueen kokoonpanossa tänään ollut. Syy Kaukon poissaoloon oli varoitustilin täyttymisestä johtuneessa pelikiellossa.

Myöskään kokenut Markus Halsti ei Esbjergin kokoonpanossa ollut, mutta hänen poissaolonsa syytä ei seuran kotisivujen ennakossa kerrottu.

Perjantaina Esbjerg kuitenkin tiedotti, että Halsti on yksi seitsemästä joukkueen pelaajasta, joiden sopimusta jatkettiin kuukaudella heinäkuun loppuun. Kaikkien sopimukset olivat umpeutumassa kesäkuun lopussa, mutta koronavirustauon takia Tanskan Superliigan kausi jatkuu heinäkuun puolelle.

Halsti kertoi ennen sunnuntain ottelua kuulumisiaan Fotboll Skånen Blatt Snack -podcastissa. Uusi startti ja yhteisharjoitusten jatkuminen on tehnyt Halstin mukaan joukkueelle hyvää.

Kun koronatauko alkoi, piti jokaisen seurata ensin henkilökohtaista harjoitusohjelmaa ensimmäisten kahden viikon ajan. Sen jälkeen treenaamisesta piti huolehtia itse. Esbjerg päätyi monien muiden seurojen tavoin palkkojen alennuksiin, joten seuran ja pelaajien välista yhteydenpitoakaan ei sallittu samalla tavalla.

– Siksi tuntui erityiseltä taas tavata toisemme ja treenata yhdessä viime viikkojen aikana. Uskonkin, että olemme valmistautuneet niin hyvin kuin mahdollista, Halsti totesi ennen peliä.

Vaikka koronatauko on tuntunut jalkapalloilijoille varmasti pitkältä, on Halsti nauttinut myös ajasta perheensä kanssa.

– Olen viettänyt valtavasti aikaa vaimoni ja tyttäriemme kanssa. Ensimmäistä kertaa elämässäni voin sanoa, että minulla on ollut isyysvapaata, Halsti totesi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!