Ranskan maajoukkuemiehellä, 24v, hurja saldo – Yhdeksän TOP 5 -liigojen mestaruutta

© Kuva: Getty Images

Bayern München varmisti tiistaina seurahistoriansa 30. Saksan-mestaruuden. Mestaruus varmistui, kun Niklas Moisanderin kipparoima Werder Bremen kukistui Robert Lewandowskin maalilla 1-0.

Mestaruus oli Bayern Münchenille jo kahdeksas perättäinen. Bundesliigan historian mestaruuksista se on voittanut yksin yli puolet.

Merkillepantavaa Bayernin joukkueessa on myös muutaman pelaajan henkilökohtainen menestys. Thomas Müllerille ja David Alaballe kyseessä oli jo yhdeksäs Bundesliigan mestaruus. Siten he nousivat jakamaan Franck Ribéryn ennätystä voitettujen mestaruuksien määräss.

Ehkä vieläkin komeampi saldo on esittää ranskalaislaituri Kingsley Comanilla. 22 A-maaottelua pelannut Coman täytti viime lauantaina 24 vuotta, ja nuoresta iästään huolimatta hän on voittanut jo yhdeksän kansallista mestaruutta TOP 5 -liigoissa. Kausia ammattilaissarjoissa on takana vasta kahdeksan.

Kaksi Ligue 1:n mestaruutta tuli PSG:ssä hyvin pienellä peliajalla. Juventuksessa vastuu hieman kasvoi kaudella 2014-2015, ja Coman pääsi juhlimaan Serie A:n mestaruutta. Kesken seuraavan kauden hän siirtyi Bayerniin, ja aikakirjoihin jäi samalta kaudelta sekä Serie A:n että Bundesliigan mestaruus. Niitä Comanilla on nyt plakkarissa jo viisi.

Pieni yksittäinen tilastoennätyskin tiistaina nähtiin, kun Bayernin Alphonso Davies kellotti ottelussa huippunopeudekseen 36,51 km/h. Lukemia on mitattu Bundesliigassa kaudesta 2013-2014, eikä kukaan ole vielä juossut yhtä lujaa kuin kanadalainen. Daviesin peli jäi kesken 79. minuutilla toiseen keltaiseen korttiin.

Tiistaina varmistui lisäksi Bundesliigan ensimmäinen putoaja. Kun Paderborn hävisi Union Berlinille 0-1, varmistui, että sen visiitti pääsarjaan jäi tällä kertaa yhden kauden mittaiseksi. Jo aiemmin oli varmistunut, että Arminia Bielefeld palaa ensi kaudeksi Bundesliigaan 11 vuoden poissaolon jälkeen.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.