Tilastot kertovat hurjaa kieltä Joel Pohjanpalon tehokkuudesta – sarjan tehokkain maalitykki

© Kuva: Getty Images

Tilastot osoittavat, että HSV:n suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalo on ollut todella vahvassa iskussa 2. Bundesliigassa. Pohjanpalo on tehnyt parhaalla tahdilla maaleja sarjassa, jos lasketaan vähintään yhdeksän ottelua pelanneet.

Mitään uutta ei Pohjanpalon erinomainen tehokkuus ole. Pohjanpalon tehokkuus minuutteihin nähden on ollut oikeastaan aina todella korkealla. Vuonna 2017 Pohjanpalo kuului koko Euroopan TOP 5 -sarjojen tehokkaimpiin maalintekijöihin peliminuutteihinsa nähden. Sama on jatkunut tällä kaudella 2. Bundesliigassa.

Pohjanpalo siirtyi viime tammikuussa lainasopimuksella HSV:n riveihin. Yhdeksässä ottelussa verkko on heilunut viisi kertaa. Pohjanpalo on pelannut yhteensä 481 minuuttia, joissa on siis syntynyt viisi maalia. Toisin sanoen HSV-hyökkääjä on tehnyt keskimäärin 0,9 maalia pelaamaansa 90 minuuttia kohden.

Lukema on 2. Bundesliigan korkein. Samaan lukemaan (0,9 maalia per 90 minuuttia) yltää myös FC Heidenheimin hyökkääjä Stefan Schimmer.

Pohjanpalon edustama HSV taistelee yhä tiukasti sarjanoususta. HSV on sarjataulukossa kolmantena, eroa toisena olevaan Stuttgartiin on kaksi pistettä. Sarjan kaksi parasta nousevat suoraan Bundesliigaan ja kolmanneksi sijoittunut karsii.

Pohjanpalon lainasopimus kattaa kuluvan kauden loppuun saakka. Sen jälkeen suomalaishyökkääjän on määrä palata Bayer Leverkuseniin, jossa hänen sopimuksensa on voimassa aina kesään 2022 saakka.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.