Tanskan cup-finaalissa erikoinen tilanne – peli keskeytettiin koronarajoitusten rikkomisen vuoksi

© Kuva: Getty Images

Tanskan Cupin loppuottelussa nähtiin erikoinen tilanne, josta voi kukaties tulla myös jonkinlainen ennakkotapaus muihinkin maihin ja sarjoihin. Finaalissa olivat vastakkain AaB ja Sønderjyske.

Tanskassa oli palattu koronavirustauolta aluksi tyhjin katsomoin, mutta pikkuhiljaa yleisöä päästettiin rajoitetusti paikalle, tarkoin turvamääräyksin. Tärkeimpiin niistä lukeutuvat tietysti turvavälit.

Lopulta hieman ennen cup-finaalin ensimmäisen 45-minuuttisen täyttymistä erotuomari Jørgen Daugbjerg Burchardt päätti keskeyttää ottelun, koska parisataa Aalborgin kannattajaa pakkautui liian lähelle toisiaan, laiminlyöden siten turvavälimääräykset. Pelaajat poistuivat kentältä keskeytyksen ajaksi.

Jo ennen keskeytystä stadionin kuuluttaja oli muistuttanut turvaväleistä useaan otteeseen ilman vaikutusta. Lopulta tuomari päätti panna pelin poikki. Katsomossa ja stadionin ulkopuolella käytettiin myös soihtuja.

Esbjergissä pelattu peli pääsi lopulta jatkumaan, kun katsomosta poistettiin joitain AaB:n kannattajia. Järjestyshäiriöiden seurauksena poliisi otti kiinni viisi kannattajaa. Kaikkiaan stadionille otettiin 1 450 katsojaa.

Päätöstä myös arvosteltiin sosiaalisessa mediassa. Monet fanit olivat matkustaneet paikalle yhteisellä bussikuljetuksella, lähellä toisiaan. Stadionilla heitä vaadittiin kuitenkin jättämään toisiinsa useamman istuimen verran väliä.

Ottelun keskeytyshetkellä tilanne oli 0-0. Sønderjyske voitti finaalin lopulta 2-0 Anders Jacobsenin tehtyä molemmat maalit. Mestaruus on koko Sønderjysken seurahistorian ensimmäinen ylipäätään, ja tuo seuralle myös paikan Eurooppa-liigan karsintojen kolmannella kierroksella.

Lähde: DR


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.