Gennaro Gattuso lähetti terveiset Juventuksen uudelle päävalmentajalle Andrea Pirlolle: ”Hän on kusessa”

© Kuva: Getty Images

Napolin päävalmentaja Gennaro Gattuso varoittaa entistä joukkuekaveriaan Andrea Pirloa siitä, että menestyksekäs pelaajaura ei takaa menestystä valmentajana.

Pirlo, 41, ripusti nappulakengät naulaan vuonna 2017 voitettuaan muun muassa maailmanmestaruuden, kuusi Italian mestaruutta ja kahdesti Mestarien liigan. Hänen oli määrä aloittaa uransa valmentajana tänä kesänä entisen seuransa Juventuksen alle 23-vuotiaiden joukkueessa, mutta toisin kävi.

Juventus putosi perjantaina Mestarien liigasta ja ilmoitti heti seuraavana päivänä, että se on antanut kenkää päävalmentajalleen Maurizio Sarrille. Bianconerin uudeksi käskyttäjäksi ehdittiin jo huhuta useita huippunimiä, mutta Juventus ilmoittikin vielä samana päivänä, että se on nostanut päävalmentajakseen Pirlon, jolla ei ole vielä päivääkään kokemusta valmentamisesta.

Gattuso, 42, pelasi Pirlon kanssa yhteensä 342 ottelua AC Milanissa ja Italian maajoukkueessa, enemmän kuin kenenkään toisen kanssa. Hän toivoo hyvän ystävänsä onnistuvan Juventuksessa, mutta hän ei lähtenyt kaunistelemaan työnkuvasta kysyttäessä.

– No, hän on kusessa nyt… Sellaista tämä työ on, sanoi Gattuso Sky Italialle.

– Hän on onnekas, kun hän saa aloittaa Juventuksessa, mutta tässä ammatissa mahtava pelaajaura ei kanna pitkälle.

– On opiskeltava asioita, tehtävä kovaa töitä, eikä unta saa juurikaan.

Gattuso on valmentanut vuodesta 2013 lähtien. Hän on saanut potkuja ja lähtenyt seuroista. Napoli on seitsemäs joukkue, jota hän valmentaa.

– Pelaaminen ja valmentaminen ei ole alkuunkaan samanlaista.

– Tämä on täysin eri ammatti, emmekä voi oppia sitä vain kirjoista lukemalla. Meidän on mentävä kentälle ja tehtävä kovaa töitä. Tämä on täysin eri maailma.

LUE MYÖS:


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.