Kun Bayern München nimitti 4. marraskuuta Hansi Flickin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi erotetun Niko Kovacin tilalle, oli ratkaisu aluksi väliaikainen. Bayernin tulokset vakuuttivat kuitenkin nopeasti seurajohdon ja jo ennen vuodenvaihdetta Flickin pestiä jatkettiin kauden loppuun. Huhtikuussa hänelle ojennettiin kynä jatkosopimuksen allekirjoittamista varten. Uusi sopimus ulottui kesään 2023.

Päätöstä ei ole tarvinnut katua. Vain reilun puolen kauden aikana Flick johdatti Bayernin Bundesliigan, Saksan Cupin ja Mestarien liigan mestariksi. Triplamestaruus on Bayernin historian toinen. Kausi huipentui uskomattomaan 21 ottelun voittoputkeen. Viimeisistä 30 ottelustaan Bayern voitti 29 ja pelasi yhden tasan. Näissä 30 pelissä Bayern teki yhteensä 98 maalia.

Flickistä tuli samalla kahdeksas valmentaja, joka on voittanut Euroopan Cupin tai Mestarien liigan päästyään joukkueensa vastuuvalmentajaksi kesken kyseisen kauden. Edellisen kerran tempun teki Zinédine Zidane kaudella 2015-2016.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Entrenadores que ganaron la Copa de Europa tras sustituir a un compañero despedido:

1960 Muñoz (Madrid)
1975 Cramer (Bayern)
1982 Barton (Aston Villa)
1993 Goethals (Marsella)
2000 Del Bosque (Madrid)
2012 Di Matteo (Chelsea)
2016 Zidane (Madrid)
2020 HANSI FLICK (Bayern)

– Valmentaja on ainoa, joka voi todella tehdä päätöksiä. Siksi hän on päätöksistä yksin vastuussa. Kun hän tekee oikeita päätöksiä, on hän paras. Ja kun ei, on hän heikoin lenkki, kokenut Thomas Müller arvioi valmentajan roolia Skyn haastattelussa loppuottelun jälkeen.

Hansi Flick kuului jo vuonna 2014 Saksan maailmanmestarijoukkueen taustaryhmään, joten voittaminen on hänelle tuttua. Silti päävalmentajana hän koki tällä kaudella todellisen tähdenlennon.

Aiemin Flick oli tehnyt päävalmentajan työtä vain Saksan alemmilla sarjatasoilla kolmannesta viidenteen sarjaportaaseen Victoria Bammentalin ja TSG Hoffenheimin päävalmentajana. Näissä hän työskenteli vuodesta 1996 vuoteen 2005, kunnes Joachim Löw kutsui hänet maajoukkueryhmäänsä vuonna 2006. 55-vuotias Flick toimi Bayern Münchenissä ensin Niko Kovacin apulaisena, mutta kun hän nousi päävastuuseen, löi mies tiskiin uskomattoman voittoprosentin 91,67 kaikkiaan 36 ottelusta.

Squawka

@Squawka
Hansi Flick has now won three trophies since becoming Bayern manager in November 2019, averaging a trophy every 12 games.

The only person who’s enjoying 2020? 🏆🏆🏆
#UCLFinal

– En pysty tällä hetkellä sanomaan vielä paljon mitään. Olen yksinkertaisesti ylpeä joukkueesta, Flick kommentoi pelin jälkeen.

Kun Flick otti Bayernista vetovastuun, oli joukkue vasta neljäntenä Bundesliigassa. Lopulta se voitti kuitenkin mestaruuden ylivoimaisesti. Mestarien liigassa Flickistä tuli ensimmäinen valmentaja, joka voitti kahdeksan ensimmäistä peliään.

– Marraskuussa otsikoissa luki, ettei kukaan enää pelkää Bayernia. Kehitys on ollut sen jälkeen mieletöntä. Joukkue on kehittynyt ilmiömäisesti ja olemme tehneet kaiken erinomaisesti. Käytimme myös koronatauon hyväksemme parhaalla mahdollisella tavalla, Flick pohti tapahtunutta.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Se, että joukkue vielä tänään kulki määrätietoisesti tätä samaa tietä ja puolusti rohkeasti eteenpäin, oli mahtavaa. Joukkueen tahtotaso on korkea, ja pelaajilla on huikea voitontahto. Tämä menestys kuuluu kaikille työntekijöille, apulaisille ja yksinkertaisesti kaikille.

– Vain fanit puuttuivat. Ehkä tulevaisuudessa tälle stadionille saadaan taas pelejä, joissa fanit ovat paikalla. Sen tämä laji ja tämä stadion ovat yksinkertaisesti ansainneet.

Lähde: Kicker