IL: Ilveksen europelin suomalaisselostajaa ylistetään viiden tähden suorituksesta: ”Sanattomaksi vetää”

© Kuva: Juha Tamminen

Ruudun selostajalla Velja Engströmillä oli torstaina uransa erikoisin työpäivä, kun hän tulkitsi irlantilaisen Shamrock Roversin ja Ilveksen välisen Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelun.

Pelistä muodostui mieletön trilleri. Ottelu oli varsinaisen peliajan päättyessä tasalukemissa 2-2, eikä voittajaa saatu selville jatkoajankaan puitteissa. Vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu, jossa kumpikin joukkue päätyi laukomaan peräti 13 kertaa. Tamperelaisten harmiksi Shamrock Rovers vei lopulta voiton.

Ottelussa oli aineksia todelliseksi klassikoksi, mutta suomalaiskatsojien oli vaikea päästä tunnelmaan mukaan, sillä Irlannista tullut kuvayhteys oli heikkolaatuinen ja tökki jatkuvasti. Saman ongelman kanssa paini myös Engström.

– Se oli niin nykivää, etten nähnyt pelinumeroita pelaajien paidoista. Toisen puoliajan alusta 10–15 minuutin pätkää voi kutsua videokuvaksi, muuten lähetys oli diakuvaa, kommentoi Engström Iltalehden haastattelussa.

– Kun kuva oli kokonaan pysähdyksissä, tärkeintä oli koko ajan puhua jotain. Se oli radiomuotoinen selostus.

– Aluksi ärsytti aika paljon, sitten olin iloinen kuvayhteyden paluusta, kuvan uudelleen katkettua mentiin ärtymyksen yli ja lopulta oltiin huumorin puolella.

Engström sai ottelun kulusta ajoittain tietoa irlantilaiskollegojensa selostuksesta, mutta ison osan ajasta hän oli Ilveksen paikan päällä olleen mediahenkilön Twitter-päivitysten ja UEFA:n tekstimuotoisen seurannan varassa. Kuva- ja ääniyhteys Irlantiin olivat poikki valtaosan jatkoajasta ja koko rangaistuspotkukilpailun ajan.

– Oli erikoisin ja tähän asti urani ikimuistoisin ottelu.

Engströmille on satanut sosiaalisessa mediassa kiitoksia ja kehuja suorituksestaan.

– On ollut leveä hymy kasvoilla aamusta alkaen. Twitteriini ei ole koskaan tullut näin paljon viestejä – sanattomaksi vetää.

Nelonen Median urheilusta vastaava tuottaja Tuomas Saarela kertoi Iltalehdelle, että kuvayhteys Irlantiin oli poikki jo 45 minuuttia ennen ottelun alkua. Kuva alkoi liikkua vasta pelin 18. minuutilla ottelun ollessa jo 1-1-tasatilanteessa.

– Vika oli irlantilaisessa tuotantoyhtiössä. He selvittävät sitä. Me voimme vaan myöntää, että ongelmia oli, ja olemme siitä pahoillamme, Saarela sanoi.

LUE MYÖS:


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.