Robert Lewandowskin palkintosade alkamaisillaan – ylivoimainen valinta ykköseksi

© Kuva: Getty Images

Puolalainen Robert Lewandowski saavutti jalkapallokaudella 2019-2020 ennennäkemättömän ”tuplatriplan”. 32-vuotias Lewandowski voitti Bundesliigan, Saksan Cupin ja Mestarien liigan – ja kaikissa kolmessa kilpailussa myös maalikuninkuuden.

Ei olekaan minkäänlainen yllätys, jos Lewandowskia odottaa vielä melkoinen palkintosade. Esimakua tulevasta saatiin sunnuntaina, kun saksalaiset urheilutoimittajat valitsivat Lewandowskin vuoden 2020 pelaajaksi. Vaikka Bundesliigan maalikuninkuus oli Lewandowskin uralla jo viides, valittiin hänet vuoden pelaajaksi nyt vasta ensimmäisen kerran.

– Olen tästä hyvin ylpeä. Sitäkin ylpeämpi siksi, koska odotukset minua kohtaan nousevat koko ajan ja yritän joka vuosi ylittää odotukset, Lewandowski kommentoi Kickerin haastattelussa.

– Olen tehnyt kovaa töitä sekä omani että koko joukkueen suoritustason eteen. Joukkue pelasikin mahtavasti sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Lewandowskin voitto äänestyksessä oli täysin ylivoimainen. Ääniä annettiin kaikkiaan 525, ja Lewandowski sai niistä yli puolet, 276. Toiseksi ja kolmanneksi tulivat joukkuetoverit Bayern Münchenistä, Thomas Müller (54 ääntä) ja Joshua Kimmich (49).

Vuoden valmentajaksi urheilutoimittajat valitsivat luonnollisesti triplamestaruuden Bayernille tuoneen Hansi Flickin. Toiseksi äänestyksessä tuli Liverpoolin valioliigamestaruuteen valmentanut Jürgen Klopp.

Lähde: Bundesliigan kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.