Triplatupla sen sinetöi – Robert Lewandowski on maailman paras kärkimies

© Kuva: Getty Images

Puolalainen Robert Lewandowski jäi Mestarien liigan loppuottelussa maaleitta, mutta se tuskin miestä juuri nyt harmittaa yhtään. Lewandowskin Bayern München voitti nimittäin finaalissa PSG:n 1-0 Kingsley Comanin maalilla, ja hyökkääjä voitti Mestarien liigan ensimmäisen kerran urallaan.

Bayernille sunnuntainen mestaruus merkitsi myös seurahistorian kolmatta triplaa. Aivan kuten kaudella 2012-2013, Bayern voitti nytkin sekä Bundesliigan, Saksan Cupin että Mestarien liigankin.

Perjantaina 32 vuotta täyttäneen Lewandowskin ei tarvitse etsiä paikkaa muiden hartioiden takaa, sillä kärkimies johti joukkojaan edestä. ”Lewa” ylsi nimittäin täysin ainutlaatuiseen triplatuplaan voitettuaan kaikissa kolmessa kilpailussa myös maalikuninkuuden.

Mestarien liigassa Lewandowski teki tällä kaudella 15 maalia, kun lähin uhkaaja Erling Braut Håland ylsi kymmeneen maaliin.

Saksan Cupissa Lewandowski viimeisteli kuusi maalia. Maalitilaston kakkonen, Fortuna Düsseldorfin Rouwen Hennings teki neljä osumaa.

Bundesliigassa Lewandowskin maalisaldo oli 34 maalia, kun toiseksi paras, RB Leipzigin Timo Werner viimeisteli 28 kaappia. Maalipörssin kolmonen, Borussia Dortmundin Jadon Sancho jäi 17 maaliin.

Ketään tuskin yllättää, että vastaavaa triplaa ei ole nähty kertaakaan aiemmin jalkapallon historiassa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.